Vitamina de care ai nevoie ca sa performezi in pat!

0 stele

846 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Vitamina de care ai nevoie ca sa performezi in pat!

Performantele tale sexuale sunt strans legate de dieta pe care o ai. E important ce mananci si cat mananci dar si regimul de viata pe care il ai in general. Un studiu recent efectuat in Italia a  aratat ca lipsa de vitamina D poate fi asociata cu disfunctiile erectile la barbati.

In cadrul unui experiment realizat de cercetatorii italieni s-a aratat ca din 143 de barbati care sufereau de disfunctii erectile, jumatate dintre acestia aveau lipsa de vitamina D si doar unul din cinci aveau aveau un nivel normal de vitamina D. Ceea ce e si mai relevant in cadrul acestui studiu este faptul ca cei care sufereau de disfunctii erectile severe aveau un nivel al vitaminei D si mai scazut decat jumatatea cu lipsa de vitamina D.

Nivelul insuficient de vitamina D poate stimula productia radicalilor liberi denumiti ioni superoxizi, potrivit autoarei studiului Alessandra Barassi si colegilor ei. Acesti radicali liberi diminueaza oxidul nitric un agent puternic vasodilatator. In aceste conditii erectia ta devine din ce in ce mai dificila.

Oxidul nitric ajuta vasele de sange sa se relaxeze, ceea ce duce in final la o mai buna circulatie a sangelui, fapt ce, la randul lui, favorizeaza erectia in conditii normale. In conditiile in care organismul tau nu produce suficient acid nitric, vasele tale de sange nu se pot relaxa suficient incat sa permita erectiei sa se produca.

Asadar, in conditiile in care suferi de disfunctii erectile roaga-ti doctorul sa iti verifice nivelul de vitamina D din organism.


Foto: menshealth.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!