Vrei sa studiezi in strainatate? Cum excelezi la interviul de admitere

0 stele

1002 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 26 aug 2015

Vrei sa studiezi in strainatate? Cum excelezi la interviul de admitere

Cand treci de granitele tarii, si criteriile de admitere la facultati sunt altele. In timp ce la noi majoritatea universitatilor desfasoara admitere pe baza de concurs de dosare sau examen, cu mici exceptii, in strainatate majoritatea organizeaza interviu. Cum te pregatesti pentru un astfel de interviu, afla in continuare!

Interviul ca parte din procesul de admitere la o universitate de renume este o sansa pentru tine de a-ti evidentia trasaturile de personalitate si de a construi o relatie de lunga durata cu reprezentantii universitatii. Cum te pregatesti pentru cea mai importanta zi?

Fa o lista cu intrebari specifice

Asa cum ei au o lista de intrebari pentru tine, este bine sa iti pregatesti si tu una, pentru ca in acest fel arati ca te intereseaza si ca esti motivat sa aplici. Asemeni unui angajator la un interviu de angajare, si ofiterii admiterii asteapta sa le pui intrebari.

Pregatesti intrebari creative, specifice ale caror raspunsuri sa nu se regaseasca pe site-ul universitatii la care aplici.

Exerseaza

Ai nevoie de multa practica. Roaga-ti parintii sau pe cei mai apropiati sa te ajute. Ei vor avea rolul reprezentantilor universitatii, iar tu propriul tau rol. Raspunde cinstit si acorda seriozitate maxima, apoi cere feedback. Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei invata mai mult si te vei prezenta excelent la interviul real.

Fii tu insuti

Arata-ti tot ce ai mai bun. Relateaza aspecte academice relevante, expune calitatile si valorile pe care le ai comun cu institutia de invatamant. Inainte de interviu, gandeste-te de ce te vrea universitatea la care ai aplicat, ce vrei sa studiezi si ce faci mai departe cu studiile.

In ceea ce priveste tinuta, poarta ceva cu care sa te simti confortabil si increzator. Zambeste si aminteste-ti ca si intervievatorul isi doreste ca interviul sa decurga bine.

Multumeste

Dupa interviu, trimite o multumire celor cu care l-ai sustinut. Simpla exprimare a multumirii pentru timpul acordat arata cat de interesat esti in continuare de universitatea la care ai aplicat.

Tu ai sustinut pana acum un interviu de admitere in strainatate? Impartasesc experienta ta cu noi!

Andreea Catan
Foto: blog.transtutors.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!