Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

CURS ALPINISM - ALPIN CLUB CARPATIC

CURS ALPINISM - ALPIN CLUB CARPATIC 4 3
4 stele

8370 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Date Tehnice
Carpatic Club detine o structura artificiala de escalada situata in centrul de la Ecran Club si are o suprafata de 190 mp, o inaltime de 6m si o intindere desfasurata de cca 30m.
Panoul este echipat cu peste 2000 de prize, cu o densitate cuprinsa intre 10-15 prize/mp, si este destinat in principal practicarii boulderingului (escalada de bloc).
Suprafetele de ascensiune sunt deosebit de variate ca inclinatie, predominand insa portiunile surplombante.
Pentru amortizarea caderilor pana in 3 metri, panoul este prevazut, la baza, cu saltele de gimnastica care acopera integral suprafata de aterizare. Dincolo de aceasta inaltime ascensiunile se efectueaza cu asigurarea in coarda, caz in care, se pot parcurge linii ce surplombeaza cu pana la 12m fata de punctul de pornire.
Pentru deprinderea si perfectionarea tehnicii de ascensiune a tavanelor, cataratorii beneficiaza, la etaj, de un tavan de cca 10 mp (2x5m), situat la 1,5m de sol.
Tavanul este prevazut deasemenea cu saltele de aterizare.
Cursuri initiere 
Destinat persoanelor adulte  |  pentru copii si adolescenti
Costul unui curs de initiere in escalada destinat persoanelor adulte este 200 RON si
include un numar de 8 sedinte efectuate la panoul de escalada de la Ecran Club.
Antrenamentele se desfasoara in decurs de o luna si jumatate dupa un program sapatamanal
flexibil ce va fi stabilit de comun acord cu instructorul. La cerere, cursul de initiere poate fi completat si cu aplicatii in zonele montane.
Scopul acestui curs este dobandirea cunostiintelor teoretice si practice precum si dezvoltarea calitatilor fizice si psihice necesare deprinderii tehnicii de inaintare pe verticala, la nivel de incepator. Practic, la finele cursului, noul catarator va fi capabil de a aborda in echipa trasee usoare de escalada si alpinism. Din punct de vedere teoretic si emotional, cunostiintele dobandite ii vor permite luarea de decizii fundamentate in ceea ce priveste: 
    - orientarea in viitor a pregatirii sale (daca, desigur, va dori sa continuie sa practice alpinismul sau escalada);
    - initierea unor iesiri la munte, cu tot ceea ce presupun acestea (alegerea rutei, estimarea echipamentului necesar etc)
Se asigura echipamentul specific de escalada (coarda, ham, echipament de filat). Nu se asigura incaltamintea de escalada; in aceasta faza fiind suficienta o pereche de incaltaminte sport cu talpa cat mai aderenta si cat mai stranse pe picior. Frecventarea cu regularitate a cursurilor (2 sedinte pe saptamana) da dreptul cursantului de a-si continua, in cadrul termenului de o luna si jumatate, antrenamentele la panou. De asemenea, dupa desfasurarea primelor 4 sedinte de instruire, cursantul are dreptul de a frecventa panoul de escalada si in afara sedintelor de initiere. Inceperea cursurilor este precedata de o sedinta de evaluare. In functie de rezultatele acesteia se stabileste un sistem de antrenament personalizat avand ca obiectiv atingerea intr-o perioada determinata a unui anumit nivel (ex: dupa 2 luni persoana care urmeaza cursurile de initiere poate escalada cap de coarda un traseu cu dificultatea 5+/ 6-).
La finele cursului, cursantul poate opta pentru continuarea antrenamentelor asistate (80 RON/ luna) sau pentru frecventarea libera a panoului. Totodata, cursantul primeste din partea Clubului Carpatic si diploma de absolvire. In situatia in care se reuseste indeplinirea baremurilor federale pentru incepatori, diploma este atestata si de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada. In plus, in schimbul sumei de 50 lei, absolventii cursului pot deveni membrii legitimati ai clubului. 
Contact:
Adresa: Bucuresti, Soseaua Grozavesti nr 82, sector 6.
Email: bdudau@yahoo.com
Telefon: 0766.440.566
Forma jurdica: Centrul de la Ecran Club apartine celor doua cluburi sportive: Alpin Club Carpatic si Sportin Bucuresti. Ambele entitati sportive au personalitate juridica, certificat de identitate sportiva, sunt afiliate si activeaza in cadrul FRAE.
• Alpin Club Carpatic a fost infiintat in 1985, a obtinut personalitatea juridica in 1990 si s-a afiliat la FRAE in 1992. A activat atat sub denuimirea aceasta cat si sub altele, ca urmare a formarii unor echipe mixte (Telefon Club Carpatic de ex). Culori: rosu si negru. Sigla: un cap de cerb carpatin
• Sportin Bucuresti: In 1998 ACC a pus bazele infiintarii echipei de copii si juniori "Extrem Bucuresti" (antrenor Ionel Ene). Aceasta echipa a constituit nucleul in jurul careia s-a format sectia de escalada din cadrul clubului Sportin Bucuresti (club polisportiv). daca pana-n 2001 Sportin Bucuresti reprezenta un fel de echipa a doua a Carpaticului, din 2002, toti cataratorii sportivi de valoare s-au reunit in cadrul acestui club.
Culori: albastru/ galben.
Intre ACC si Sportin exista o foarte stransa relatie de colaborare, delimitarea dintre ele fiind practic formala.
Afilierea: Ambele cluburi sunt afiliate la FRAE;
Baza materiala: Centrul dispune de
- sala de forta, vestiare si doua panouri de escalada:
- un panou de escalada cu o suprafata de 190 mp si cu o inaltime maxima de 6 m, si un panou pentru antrenamentul la tavane situat la etaj de 10 mp;
Ecran Club este situat chiar in parcul Grozavesti, pe aleile acestuia desfasurandu-se antrenamente de jogging. Panou de bouldering are o inaltime de 6 m si o suprafata catarabila de peste 190 mp.
Membrii: Activi: Marian Bucneru, Ungureanu Dan, Claudiu Miu, Vlad Popa, Dan Burcea, Eugen Lazar, Iustin Ionescu, Stroie George, Alexandru Paun, Flavius Lupu, Andrea Copaescu, Viorel Amzaroiu, Cristian Joanta etc
Membrii de odinioara: De-a lungul timpului in Carpatic au mai activat: Borcea Dan, Ionel Ene, Sedevi Imre, Paul Boboc, Dan Basca, Mihai Cioroianu, Mihai Popa, Bogdan Geanta, Laurentiu Anghel, Mihaela Craciun s.a. (scuze baieti daca v-am omis, dar tare multi am mai fost!)
Leader: Bogdan Dudau Activitate: Gratie construirii in 1995, in incinta salii, a unui panou artificial de escalada, in cadrul centrului de la Ecran Club se organizeaza permanent antrenamente si cursuri de initiere in alpinism si escalada (instructori Vlad Popa & Dan Burcea). Panoul de la Ecran Club este deschis publicului si este administrat si intretinut de membrii celor doua cluburi prin munca voluntara; In mod curent, gruparea de la Ecran Club: - organizeaza 3 concursuri de escalada de bloc, doua dintre acestea fiind manifestari oficiale, inscrise in calenadrul FRAE; - - participa la activitatile de amenajare de trasee de escalada si alpinism precum si la reamenajari de trasee alpine; - - participa la intrecerile de escalada din calendarul FRAE,, precum si la alte manifestari si intreceri sportive. Intrunirile oficiale ale membrilor clubului nu au un caracter regulat. Ritmul lor de desfasurare fiind de cca una / 2 luni. Cu toate acestea intre membrii clubului exista un contact permanent realizat prin intalnirile cu prilejul antrenamentelor cat si prin comunicarea electronica din cadrul listei de discutii a clubului (carpatic@yahoogroups.com).

 
Citeste mai mult despre: CURS  CLUB  Carpatic  ALPIN  ALPINISM 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: