Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

TESTUL LSAT - GENERALITATI

0 stele

3437 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

TESTUL LSAT - GENERALITATI

LSAT este un test standardizat, necesar pentru admiterea la scolile de drept - membre ale LSAC-ului, la majoritatea scolilor de drept canadiene, precum si la scolile de drept neacreditate de catre Asociatia Americana a Juristilor (ABA).
LSAT este conceput in scopul evaluarii abilitatilor considerate esentiale intru a reusi in cadrul scolii de drept, ca de exemplu: interpretarea cu precizie si in esenta a textelor complexe; structurarea informatiei si manipularea cu aceasta, precum si capacitatea de a conclude rational in baza acesteia; abilitatea de a gandi critic; de a analiza si evalua logica si argumentele altora.
Testul este format din cinci sectiuni, a cate 35 de minute fiecare, care includ intrebari cu mai multe variante de raspuns. Patru din cele cinci sectiuni ale testului contribuie la scorul final. Sectiunea care nu este punctata, denumita si sectiune variabila, de obicei este folosita pentru a testa intrebarile noi sau pentru a ajusta formele noi de test. In cadrul ultimei sectiuni a testului este administrata proba scrisa - eseu (durata 35 min.). LSAC-ul nu puncteaza eseul, dar copii ale acestuia sunt transmise tuturor scolilor de drept la care aplicati.
Cele trei categorii de intrebari cu alegere multipla sunt:
- Intrebari de Comprehensiune a Lecturii - testeaza capacitatea de interpretare cu perspicacitate a fragmentelor de text complex, similare celor utilizate in cadrul scolilor de drept.
- Intrebari de Rationament Analitic - testeaza capacitatea de intelegere a unei structuri de relatii si de formulare a concluziilor logice pe seama acesteia.
- Intrebari de Rationament Logic - evalueaza capacitatea de intelegere, analiza si critica, precum si de enuntare a argumentelor.
Sursa: eac.md

 
Citeste mai mult despre: LSAT 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: