Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Cursa Freescale: Primele trei locuri castigate de studenti romani

0 stele

941 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cursa Freescale: Primele trei locuri castigate de studenti romani

Echipele din Romania s-au clasat pe primele 3 locuri la faza internationala de la Brno. Studentii facultatilor de inginerie din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, alaturi de studenti ai altor cinci universitati tehnice din Republica Ceha si Slovacia, au fost provocati sa obtina cel mai bun timp concurand cu masinute de curse Carrera, construite de studenti folosind componente hardware si software Freescale de ultima generatie.

Finala cursei cu masinute de circuit Carrera, Freescale Race Challenge 2010, s-a desfasurat la Brno - Republica Ceha, pe data de 30 aprilie, la Universitatea Technologica, Facultatea de Inginerie Electrica si Comunicare.

Freescale Race Challenge este un concurs de inginerie organizat la nivel regional de Freescale Semiconductor, care urmareste sa inspire studentii sa realizeze studii suplimentare in domeniile microprocesoarelor si software-ului de control. Competitia la nivel de EMEA din 2010 a adus la un loc, pentru prima oara, si studenti din Romania, alaturi de cei din Republica Ceha si Slovacia. Obiectivul concursului a constat in echiparea unei masinute standard de circuit cu componente electronice si un algoritm de comanda, prin utilizarea componentelor Freescale, care sa o transforme intr-o masinuta de circuit cu conducere automata, si obtinerea celui mai bun timp pentru 10+10 tururi.

Romania a fost reprezentata de Universitatea Politehnica din Bucuresti prin doua facultati: Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si Automatica si Calculatoare, fiecare dintre acestea avand 23 de echipe inscrise in cursa nationala, formate din 2-3 studenti, totalizand 113 studenti din cei peste 240 inscrisi initial in concurs.

Pentru marea finala internationala s-au calificat 12 echipe, dintre care 4 echipe din Romania (3 din partea Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si una reprezentand Facultatea de Automatica si Calculatoare), 7 din Republica Ceha si una din Slovacia.

Echipele din Romania au reusit sa se impuna in urma unei competitii stranse, castigand primele 3 locuri. Castigatorii: locul I, echipa Just US (Cristian Mihai Serban si Ana Maria Ionita - ETTI) si locul II, echipa The Knack (Vlad Grigore si Bogdan Mihai Sandoi - ETTI) au fost premiati cu cate un notebook de ultima generatie, per echipa, iar locul III, echipa S.M.A.S.H (Adrian Bostan si Irina Nicolae - AC) a primit un netbook. In plus, echipa clasata pe locul I a fost invitata sa participe la targul Electronica 2010, care se va desfasura la Munchen intre 9 si 12 noiembrie si unde Freescale isi va prezenta ultimele tehnologii in cadrul standului propriu, toate cheltuielile pentru deplasare si cazare urmand sa fie suportate de catre Freescale.

 

Vezi si Cursa Freescale la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

 
Citeste mai mult despre: FREESCALE  elemente de circuit  examene studenti 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: