Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

1.200 LEI SALARIUL MINIM BRUT PENTRU ANGAJATII CU FACULTATE

1.200 LEI SALARIUL MINIM BRUT PENTRU ANGAJATII CU FACULTATE 5 1
5 stele

23951 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

1.200 LEI SALARIUL MINIM BRUT PENTRU ANGAJATII CU FACULTATE
Salariul minim brut lunar al angajatilor cu studii superioare a crescut de la 1 ianuarie cu 11%, pana la 1.200 de lei (298 de euro), ca urmare a majorarii de la aceasta data a salariului minim pe economie la 600 de lei (150 de euro).
Anterior majorarii, salariatii cu studii superioare aveau un salariu minim de 1.080 de lei (268 de euro), in conditiile in care salariul minim brut pe economie era de 540 de lei, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit unei hotarari de guvern, pentru calculul salariului minim al fiecarei categorii profesionale se aplica un coeficient la salariul minim brut pe economie corelat cu nivelul de pregatire al angajatului.
Coeficientul minim de salarizare pentru angajatii cu studii superioare este 2, ceea ce inseamna ca salariul minim al unui absolvent de facultate va fi dublu fata de cel minim brut pe economie.
Muncitorii necalificati vor avea incepand cu aceasta luna un salariu minim brut lunar de 600 de lei, muncitorii calificati si angajatii cu studii liceale vor castiga minimum 720 de lei, absolventii studiilor postliceale - 750 de lei, absolventii scoliilor de maistri - 780 de lei, in timp ce absolventii de studii superioare de scurta durata vor avea un salariu minim brut de 900 de lei.
Salariul minim este garantat pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna.
Sursa: Ziare.com
 
Citeste mai mult despre: FACULTATE  ANGAJATI  Experienta  credite de studii 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job:
 
 

 
 

 

 

 

 
 
 
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook