Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

5 motive pentru care angajatorul iti respinge CV-ul

5 motive pentru care angajatorul iti respinge CV-ul 5 17
5 stele

10225 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

5 motive pentru care angajatorul iti respinge CV-ul
Rezumat:
  • Sfaturi CV
  • Informatii CV
  • CV organizat

Concurenta pe piata muncii este din ce in ce mai crancena in perioada crizei financiare care ne-a devastat economia in ultimii ani. Multe firme au dat faliment, angajatii au fost disponibilizati, cei ramasi nu mai migreaza si in felul acesta se blocheaza posturile oferite de angajatori.

In prezent, la un job aplica pana la 2000 de candidati. CV-urile acestora sunt foarte greu de sortat si analizat de catre specialistii in resurse umane. De aceea, este important sa ai un CV bine organizat care sa nu ii dea sansa angajatorului de a-l respinge, inainte sa te cunoasca.

Iata cateva motive care te-ar putea impiedica sa ajungi la interviu, daca CV-ul tau nu este construit asa cum trebuie.

1. CV plictisitor si prezentare proasta
Prima impresie este foarte importanta. Daca CV-ul tau nu atrage atentia in primele 20-30 de secunde, exista mari sanse ca angajatorul sa il elimine din prima. Ca sa te asiguri ca acest lucru nu se intampla, pozitioneaza experienta profesionala la inceput, imediat dupa informatiile personale.

Un alt avantaj pe care il ai la indemna este sa notezi in prima parte a CV-ului un mic rezumat al abilitatilor si al celor mai importante realizari. Fii atent sa nu te pierzi in detalii, il poti plictisi pe angajator.

In ceea ce priveste prezentarea CV-ului, ai grija sa nu contina greseli gramaticale si de context, spatii goale nejustificate si informatii irelevante pentru postul pentru care aplici.


2. Ai depasit 2 pagini

Lungimea CV-ului este foarte importanta. Specialistul in resurse umane vrea sa afle ce stii, cat mai repede si intr-un mod cat mai concret. CV-ul nu trebuie sa fie mai mare de doua pagini.


3. Nu ai organizat informatiile in functie de importanta
Daca CV-ul tau contine informatii care nu il intereseaza pe angajator, atunci o sa ii fie greu sa-l citeasca si poate nici sa nu zaboveasca asupra lui. Include in CV numai informatiile relevante pentru postul pe care ti-l doresti. Noteaza informatiile in functie de importanta lor, cele mai importante la inceput si sfarseste cu cele mai putin importante.

4. Te pierzi in detalii irelevante
Nu folosi propozitii prea lungi, stufoase si complicate. Angajatorul nu va retine ce este mai important. Formuleaza propozitii scurte, concrete, precise. Uite de compunerile din scoala primara. Importanta este calitatea, nu cantitatea.

5. Uiti sa-i sugerezi angajatorului ce vrei de la el
Nu uita ca CV-ul este menit sa ii transmita angajatorului disponibilitatea ta pentru postul respectiv si calitatile care te recomanda. Include suficiente informatii despre locurile de munca anterioare si activitatile pe care le-ai desfasurat acolo. Un angajator te va angaja numai daca descopera beneficiile pe care le va avea daca tu vei fi angajatul lui.

 

Mihaela Gherghina - editor Studentie.ro

 
Citeste mai mult despre: cv respins  cv organizat 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: