Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Apel la voluntariat in programul “Engleza pentru Viata”

0 stele

765 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Apel la voluntariat in programul “Engleza pentru Viata”

Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie se extinde tot mai mult in Bucuresti si in tara. Cel de-al doilea modul al proiectului “Engleza pentru Viata” s-a incheiat cu mare succes la sfarsitul anului (aproxomativ 350 de copii din 14 centre sociale au beneficiat de program) iar acum asociatia recruteaza voluntari pentru modulul trei.


Programul “Engleza pentru Viata”, de predare a limbii engleze prin joc in centre sociale, a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine acordat de Comisia Europeana.


Ce presupune voluntariatul?

Predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. O echipa de doi sau trei voluntari merge saptamanal intr-un centru social pentru o sedinta de o ora si jumatate sau doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii intre 4 si 12 ani, grupati in functie de varsta si nivelul de limba engleza.


Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viata”?

Voluntarii asociatiei sunt seriosi si punctuali,deschisi si prietenosi. Ei isi planifica din timp activitatile pentru lectie si la ora sunt mai mult decat profesori de engleza: devin prietenii si indrumatorii copiilor, iar acestia ii considera modele de urmat.

Voluntarii asociatiei sunt in general tineri studenti si liceeni si nu este necesara experienta de predare. Ei trebuie sa stie foarte bine limba engleza si sa poata aloca activitatii de voluntariat minim 4 ore pe saptamana.


Care sunt beneficiile pentru voluntari?

Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele.

Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa.

Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.


Cum se face inscrierea?

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV-ul si o scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 19 ianuarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.


Cei selectati vor fi invitati in saptamana urmatoare (13-17 ianuarie) la un scurt interviu, urmand ca dupa 20 ianuarie sa poata incepe activitatea.

Mai multe informatii despre program se gasesc pe site-ul asociatiei si tot aici gasiti si marturiile voluntarilor (text si VIDEO) despre experienta “Engleza pentru Viata”.
 

 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: