Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Competente sociale necesare dezvoltarii carierei tale

0 stele

13879 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Competente sociale necesare dezvoltarii carierei tale

A treia categorie de competente pe care orice persoana care isi doreste o carierea de succes trebuie sa le aiba este cea a competentelor sociale:

Empatia: Arata intelegere, prietenie si respect fata de sentimentele celorlalti; intervino atunci cand trebuie; manifesta interes fata de ceea ce gandesc, spun sau fac ceilalti.

Negocierea: Identifica obiectivele comune dintre cele doua parti, expirma-ti clar argumentele, asculta si incearca sa intelegi pozitia celeilalte parti; cauta posibile solutii si invata sa faci compromisuri.

Leadership-ul: Comunica-ti gandurile si sentimentele pentru a-ti justifica deciziile; incurajeaza-i pe cei din jurul tau; foloseste regulile si valorile pentru a obtine rezultate pozitive;  dezvolta-ti abilitatea de a-i face pe ceilalti sa creada in tine, in competentele tale si in sinceritatea ta.

Lucrul in echipa: Lucreaza alaturi de ceilalti; contribuie cu idei si cu efort, asuma-ti sarcini si du-le la bun sfarsit; incurajeaza-i pe ceilalti membri ai echipei; rezolva conflictele pentru binele echipei.

Diversitatea culturala: Invata sa lucrezi alaturi de persoane care apartin altei etnii, care au o educatie diferita de a ta sau care au alta confesiune. Accepta diferentele dintre oameni si fundamenteaza-ti impresiile despre cineva pe felul in care acea persoana se comporta, nu pe stereotipuri. Ajuta-i pe ceilalti sa se integreze in cadrul echipei atunci cand este necesar.

Redactia www.studentie.ro
Acest articol poate fi preluat doar cu acordul scris al www.studentie.ro

 
Citeste mai mult despre: CARIEREI  Necesare  Dezvoltarii  COMPETENTELE  grupuri sociale 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: