Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Cum faci angajatorul sa iti citeasca CV-ul

Cum faci angajatorul sa iti citeasca CV-ul 5 4
5 stele

15272 vizualizari  |  3 comentarii

Cum faci angajatorul sa iti citeasca CV-ul
Rezumat:
  • Fa-ti CV-ul vizibil
  • Determina angajatorul sa-ti citeasca CV-ul
  • Aplica cu cap pentru un job

In vremuri de criza, aplicam in nestire la cat mai multe joburi, in speranta ca, la un moment dat, cineva o sa ne cheme la un interviu. Pentru a evita asteptarea, de multe ori inutila, este important sa ne concepem CV-ul in asa fel incat sa determinam angajatorul sa il citeasca, fara sa il dea apoi la o parte.

Dupa ce te asiguri ca ai conceput un CV perfect, mai ramane sa il faci cat mai vizibil in ochii angajatorului. Pentru aceasta, tine minte cateva detalii:

1. Angajatorul citeste zilnic sute de CV-uri, prin urmare cel mai probabil este familiarizat cu toate tertipurile folosite de aplicanti, de tipul CV-urilor  “cosmetizate. Prin urmare, fii sincer!

2. Un angajator obosit si plictisit nu va acorda prea mult timp fiecarui CV in parte. Asadar, pentru a-l scoate pe al tau in evidenta, este esential sa il faci cat mai aerisit si sa iti evidentiezi toate calitatile care te recomanda pentru jobul respectiv.

3. Unii angajatori citesc doar scrisoarea de intentie sau doar CV-ul. Drept urmare, daca iti trimiti CV-ul prin e-mail, nu il atasa intr-o arhiva alaturi de alte documente, intrucat angajatorul nu va pierde timp sa le citeasca pe toate.

4. Pentru a-ti scoate CV-ul in evidenta, insereaza cat mai multe cifre. Totusi, nu-ti transforma CV-ul intr-o insiruire de date, numere si procente.

5. In multe cazuri, companiile plaseaza anunturi doar pentru a-si asigura o baza de CV-uri pentru atunci cand vor avea cu adevarat nevoie de cineva pentru un anumit post. Prin urmare, chiar daca un angajator ti-a vazut CV-ul, este posibil sa nu te sune imediat dupa aplicare. Asadar, inarmeaza-te cu rabdare.

6. Nu aplica de mai multe ori pentru acelasi post. Chiar daca timpul trece, iar tu nu primesti niciun raspuns, nu este necesar sa aplici in nestire, sperand ca astfel iti maresti sansele de a obtine jobul dorit. Din contra, s-ar putea ca e-mail-urile tale sa fie trecute in Spam!

7. Angajatorii sunt in cautarea unor oameni ale caror obiective personale sa se plieze pe obiectivele companiei. Prin urmare, CV-ul tau trebuie sa contina acele informatii care sa ii transmita angajatorului ca poti ajuta compania sa isi atinga propriile scopuri.


Dana Saporan - editor Studentie.ro

 

 
Citeste mai mult despre: JOB  ANGAJATOR  CV 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

angajat - candidat Joi, 08 Iulie 2010

Am cateva intrebari pentru angajator. Daca CV-ul nu este relevant, de ce il mai cereti? De ce nu faceti recrutarile pe baza unei probe de lucru.De ce va trebuie 100 de hartie care sa ateste competentele(atestate, cursuri).De ce ar trebui sa aiba rabdare ONG-urile cu absolventii si nu si angajatorii? Doar sunt ceva facilitati pentru angajarea lor. Oare nu cumva unii recrutori nu au experienta nici ei sa faca diferenta dintre angajati?Sau uneori prea comozi?Oare angajatorii nu au prea multe pretentii pentru ceea ce ofera?Ex. post de secretara ,cunostinte contabilitate primara.Cerinte : cateva limbi straine, conostinte programe contabilitate financiara, cunostinte legislatie in vigoare, abilitati de si lista poate continua.Pentru a face fata acestui post ar trebui sa fac o facultate de limbi straine, una economica , cateva cursuri de contabilitate asistata pe calculator(pentru ca doar unul nu e de ajuns), o facultate de drept administrativ.Ce puteti sa-mi oferiti pentru acest post(care in nomenclator este post de studii medii)? Si acum va intreb daca studentul de ASE a fost mai ocupat de invatarea limbilor straine, cand sa mai invete si ce este TVA?Daca angajatorii isi doresc o persoana care sa suplineasca trei posturi, credeti ca le va putea face si bine? Iar la ONG trebuie sa ai ceva relatii pentru a putea deveni voluntar.

 
angajator Joi, 08 Iulie 2010

cele mai multe CVuri sunt numai o carte de vizita care contine numarul de telefon si numele candidatului ca celelalte informatii sunt complet aiure, nu contin informatii concrete despre cunostintele concrete si experienta ci numai generalitati, deja nici o diploma nu garanteaza nimic, am vazut contabil iesit de la facultate care nu stie ce e TVAul, proaspat absolvent ECDL care nu stia cum scrii majuscule. Iar de foarte putine ori si-au dat seama proaspat absolventii ca experienta se poate obtine si la ONG, unde nu primeste bani dar invata viata reala.

 
Iolu Andreea-Alexandra Miercuri, 07 Iulie 2010

Hmmm, good advice!

 

Pagina 1 din 1

Gaseste job: