Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Cum poti deveni agent imobiliar dupa terminarea facultatii

0 stele

2207 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cum poti deveni agent imobiliar dupa terminarea facultatii

Ocupatia de agent imobiliar a reprezentat pana nu cu mult timp in urma una dintre cele mai banoase si cele mai satisfacatoare meserii. Era un domeniu larg deschis oricarei persoane cu putin fler in vanzari, fie proaspat iesita de pe bancile facultatii, fie dupa ani de experienta intr-un alt domeniu, iar diferentele dintre agentii incepatori si agentii imobiliari cu multi ani de experienta erau neglijabile.

 

Intre timp, criza financiara a inceput sa descurajeaze avantul celor care considerau ca ocupatia de agent imobiliar nu este nimic mai mult decat o modalitate usoara de a face bani si au ramas in domeniu doar adevaratii agenti imobiliari de succes, cei care au stiut cum sa navigheze apele tulburi ale crizei financiare.


De ce este meseria de agent imobiliar una de viitor?

Criza imobiliara a redus numarul de agentii imobiliare la cele care s-au orientat catre inchirieri si cele cu adevarat profesionale, pe care experienta a continuat sa le recomande. Multi dintre agentii imobiliari care au trecut prin aceasta perioada dura se pastreaza optimisti, motivand ca natura crizei imobiliare i-a fortat sa caute noi strategii, sa se informeze si sa se specializeze in moduri care ar fi fost imposibile in perioada boom-ului imobiliar ce s-a incheiat in 2008 datorita vitezei cu care se desfasurau lucrurile la acel moment. Agentii imobiliari lucreaza mai strans cu site-urile de specialitate, folosindu-se de avansul tehnologiei pentru a se pastra mereu cu un pas inaintea crizei.


Oricat de negre ar parea perioadele de criza, acestea sunt trecatoare, asa cum o demonstreaza evolutia pietei in 2013 si previziunile analistilor. Indiferent de evolutia tehnologica si de modul in care nivelul de educatie si interesele populatiei se schimba, acestia vor avea intotdeauna nevoie de locuinte, iar agentii imobiliari de succes vor avea intotdeauna clienti.


Agentii imobiliari de succes vor fi licentiati si atestati

Datorita previziunilor optimiste ale analistilor care intrevad deblocarea crizei financiare in marile orase si a cresterii numarului de anunturi postate pe site-uri precum http://www.gimo.ro, interesul pentru aceasta ocupatie a inceput sa creasca din nou. In cazul in care Romania adopta modelul Uniunii Europene in care cerinta minima de studii pentru toti agentii imobiliari este facultatea, proaspetii absolventi ai facultatilor vor avea un mare avantaj in cazul in care doresc sa urmeze aceasta meserie.


Daca modelul Uniunii Europene va fi adoptat pe viitor, doar licentiatii vor mai avea loc in acest domeniu, ceea ce inseamna ca persoanele care isi doresc sa urmeze aceasta ocupatie pe viitor trebuie sa inceapa prin a se inscrie la o facultate.


Aceasta decizie urmeaza sa fie adoptata pentru a proteja clientii de numarul mare de agenti imobiliari slab pregatiti ce nu se afla in masura sa explice planurile de dezvoltare ale zonelor de care cumparatorii sunt interesati sau sa ofere consultanta pe termen lung.


In vederea pregatirii unor agenti imobiliari capabili, profesionisti, bine informati si bine instruiti, Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului a introdus cursurile de specialitate obligatorii. In felul acesta, declara reprezentantul ANPC, cumparatorii vor fi protejati, iar numarul de agenti imobiliari va fi tinut sub control, astfel incat cei care reusesc sa ajunga sa practice aceasta meserie vor fi mult mai motivati sa o pastreze.


Inscrierea la cursurile de specialitate

Licentiatii care isi doresc sa urmeze meseria de agenti imobiliari, dar si agentii cu ani de experienta, sunt sfatuiti de catre ARAI (Asociatia Romana a Agentilor Imobiliari) sa urmareasca inscrierea la cursuri de specializare pentru ca in situatia in care propunerea ANPC va fi acceptata, sa nu se afle in ilegalitate.


Cursurile servesc nu doar ca un atestat necesar, ci si ca o specializare binevenita care poate ajuta agentii imobiliari cu vechime sa se autodepaseasca si sa obtina perspective noi, iar agentii imobiliari incepatori sa poata face fata competitiei acerbe.

In momentul actual, sunt disponibile doua tipuri de cursuri de agenti imobiliari, certificate de Ministerul Muncii si recunoscute in spatial UE.
• cursuri de calificare, pentru agentii imobiliari cu experienta in domeniu.
• cursuri de initiere, pentru licentiatii care doresc sa isi inceapa o cariera in acest domeniu.


Se recomanda de asemenea urmarea unui curs de vanzari ce poate ajuta agentul imobiliar in comunicarea si negocierea cu clientii. Principiile prezentate intr-un curs de vanzari se aplica oricarui domeniu, de la vanzarea de produse, la prestarea de servicii sau in cazul de fata, la tranzactiile imobiliare.


Pe langa aceste cursuri de specializare, agentii imobiliari de succes trebuie sa detina si o serie de calitati ce nu pot fi invatate:
• carisma.
• o atitudine onesta si deschisa.
• o buna capacitate de comunicare.
• talent de negociator.
• fler.

Inzestrati cu aceste calitati si inarmati cu cunostintele obtinute in urma absolvirii unor cursuri de specialitate, orice student licentiat se poate transforma intr-unul dintre agentii imobiliari de succes prezenti permanent pe site-uri precum www.gimo.ro sau www.imobiliare.ro si pot transforma aceasta ocupatie intr-o meserie banoasa si de viitor indiferent de conditiile pietei imobiliare ale momentului.
 

 
Citeste mai mult despre: CARIERA  joburi absolventi  agent imobiliar 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job:
 
 

 
 

 

 

 

 
 
 
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook