Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

CV fara experienta profesionala: Ce scoti in evidenta

CV fara experienta profesionala: Ce scoti in evidenta 4 2
4 stele

17889 vizualizari  |  15 comentarii

CV fara experienta profesionala: Ce scoti in evidenta
Rezumat:
  • Nu ai experienta profesionala
  • Cum iti scoti in evidenta CV-ul
  • Invata sa iti vinzi CV-ul

Atunci cand esti la inceput de cariera si nu ai experienta profesionala, felul in care iti concepi CV-ul capata o importanta covarsitoare. Atentia la detalii devine foarte importanta, la fel cum este vital sa stii sa iti evidentiezi calitatile.

Cand te gasesti in situatia de a aplica pentru un job, este important sa acorzi o atentie sporita felului in care iti realizezi CV-ul, dar si continutului acestuia. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti evidentia CV-ul:

1. Pliaza-ti CV-ul pe cerintele jobului
Cu alte cuvinte, realizeaza-ti CV-ul in asa fel incat sa oglindeasca tot ceea ce scrie in cerintele unui job anume. Foloseste cuvintele din anunt si astfel iti maresti sansele de a-ti face CV-ul remarcat, in loc sa fie aruncat la gunoi.

2. Utilizeaza un limbaj interesant
Bineinteles, este esential ca limbajul folosit sa fie cat mai corect si mai adaptat situatiei, insa, atunci cand depui efortul de a insera verbe puternice sau de a folosi persoana I, in loc de formulari generale, CV-ul tau devine mai placut, mai atractiv, intrucat pare sa spuna ca a fost realizat de o persoana cu multa incredere in fortele proprii. Acest aspect conteaza foarte mult in ochii angajatorului care iti va lua in considerare chiar daca nu ai experienta profesionala.

3. Accentueaza-ti realizarile
Este posibil sa nu fi fost un geniu in facultate, sa nu fi avut numai note maxime, insa, daca ai avut parte de orice fel de realizari in perioada studentiei (legate de jobul pentru care aplici), nu ezita sa le evidentiezi in CV. Daca ai participat la o conferinta anume, mentioneaza acest fapt! La fel de utile sunt si training-urile, fie ele si foarte scurte, sau taberele de tot felul de peste vara.

4. Nu uita de voluntariat
Poate ca nu ai fost inscris intr-un ONG in timpul facultatii. Cu toate acestea, ai participat la cateva actiuni de voluntariat. Oricat de neinsemnate ti s-ar parea tie, gandeste-te ca voluntariatul poate spune multe despre tine – asadar, mentioneaza in CV toate evenimentele de acest gen la care ai luat parte!

5. Atentie la minciuni

Este o practica larg intalnita, mai ales atunci cand iti doresti foarte tare un job si nu ai experienta profesionala necesara, sa inserezi cateva mici neadevaruri in CV. Daca nu este absolut necesar, evita aceasta practica. Nu mentiona ca ai cunostinte de web design cand tu nu ai urmat in viata ta un astfel de curs – risti sa fii prins cu mata in sac, sa fii concediat in doi timpi si trei miscari si sa ai parte si de recomandari negative! In loc sa scrii minciuni, prefera varianta cosmetizarii si a evidentierii calitatilor si abilitatilor pe care, intr-adevar, le ai!

6. Verifica de mai multe ori

Un CV cu adevarat bun nu poate fi realizat din prima (decat daca ai facut asta deja de multe ori si te pricepi de minune). Prin urmare, apuca-te din timp, completeaza-l treptat si corecteaza-l de mai multe ori. Atentie la gramatica, ortografie, punctuatie! Pentru mai multa siguranta, roaga o a treia persoana sa iti citeasca CV-ul si sa isi dea cu parerea.

Chiar daca nu ai experienta profesionala la sfarsit de facultate, nu este o tragedie – exista cai prin care sa iti faci remarcat CV-ul si prin care sa obtii un job. Este posibil sa ai nevoie de rabare si sa trebuiasca sa perseverezi – cu toate acestea, daca stii sa iti vinzi CV-ul, jobul pe care ti-l doresti va fi al tau!

Gasesti ghidul carierei tale in sectiunea Sfaturi Cariera din Studentie.ro.


Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

 
Citeste mai mult despre: JOB  cv organizat  Experienta 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Andreea Miercuri, 13 Aprilie 2011

In Romania, oamenii, mai ales tinerii, nu stiu sa aplice la un job si nu stiu sa isi scrie un CV. Fara experienta normal ca nu poti aplica spre un post de Manager, dar un post de operator PC la diverse companii (care poate consta in introducerea de diverse date in computer, de la textul pt invitatia de nunta pana la facturi Electrica) poate fi usor de obtinut, daca STII sa iti scrii CV-ul. Am vazut CV-uri pt post de manager restaurant facute de toata groaza si am vazut CV-uri pt post de ospatar scrise impecabil. Ideea este sa evidentiezi ce stii sa faci in termeni profesionali, sa iti evidentiezi calitatile si sa incluzi orice activitate pe care ai facut-o daca are legatura cu postul pt care aplici. Cosmetizarea CV-ului ca template este o alta tehnica pe care am experimentat-o si mereu m-au sunat angajatorii si m-au felicitat pentru CV, m-au chemat la interviu si chiar m-au ales, doar ca s-a intamplat in marea majoritate a cazurilor ca postul sa nu corespunda cu nevoile mele si cu timpul meu in totalitate. Cautati pe marele internet design-uri atractive de CV-uri, nu incarcate, nu cu floricele, ci elegante si formale, cu o pata de culoare, scrieti informatiile intr-un mod profesional, fara greseli de ortografie, fara clisee. Cu un concept unic, chiar si fara experienta, se poate impresiona un angajator.

 
Eu Duminica, 12 Decembrie 2010 Total inutil Nefolositor Asa si asa Interesant Important

In Romania cei care nu au experienta nu-si gasesc de lucru sau isi gasesc foarte greu. Asa ca degeaba faci tu cv-ul mentionat mai sus.

 

Pagina 1 din 1

Gaseste job: