Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Ghid pentru cariera: Invata sa te prezinti profi

0 stele

2220 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Ghid pentru cariera: Invata sa te prezinti profi

Roma nu a fost construita intr-o zi - nici o cariera infloritoare, pare-se! Daca urmaresti sa ai un parcurs profesional ca la carte, afla ca pregatirea pentru acesta trebuie sa inceapa de pe bancile facultatii. Iata, asadar, cateva aspecte de care sa tii cont pentru a-ti construi o imagine profi!

 

Atentie la Facebook

Cea mai mare retea de socializare din lume se poate transforma cu usurinta in cea mai mare problema a ta. Cum? Simplu: este suficient sa postezi pe Facebook niste poze compromitatoare (nud, seminud, in stare avansata de ebrietate etc.) pentru ca acestea sa te bantuie mult timp de-acum incolo. Situatia - si viata ta profesionala, la o adica - poate fi salvata daca fie ai grija in ce ipostaze ajungi pe Facebook, dar si modificand setarile de confidentialitate, astfel incat sa nu te poata tagui oricine si, mai mult decat atat, sa nu iti poata vedea oricine pozele. Regula este valabila si pentru statusuri si alte informatii care ar putea ajunge sub ochii unor potentiali angajatori. Mare atentie, asadar!

 

Creeaza-ti un profil pe LinkedIn

Chiar daca ai deja cont pe Facebook, nu ar strica sa iti faci unul si pe LinkedIn. Cea din urma retea de socializare este creata cu scopul precis de a crea legaturi profesionale, prin urmare cariera ta nu va avea decat de castigat prin realizarea unui cont pe LinkedIn. Afla ca nu iti va lua mai mult de cateva minute sa treci cateva informatii despre tine, sa pui o poza profi, sa iti incarci CV-ul si sa iti mentionezi pasiunile si abilitatile. De indata ce finalizezi profilul, poti incepe sa iti creezi legaturi si sa iti maresti, astfel, sfera de cunostinte profesionale din industria in care activezi sau in care planuiesti sa lucrezi pe viitor. "Legaturile" pot fi prieteni, colegi de facultate, colegi de serviciu, fosti colegi de clasa etc.

 

Invata sa te imbraci profi

In viata de zi cu zi, este firesc sa te imbraci asa cum simti, conform stilului personal. Cand participi la interviuri de angajare, insa, este recomandat sa poti fi in stare sa concepi o tinuta profi, care sa creeze imaginea unui potential angajat serios (daca jobul pentru care ai aplicat impune o astfel de tinuta, bineinteles). De regula, tine cont de urmatoarele: intotdeauna este de preferat sa te imbraci prea office sau prea elegant decat sa risti sa cazi in extrema opusa si sa nu ai o tinuta adecvata la un anumit interviu de angajare. Nu uita, de asemenea, de stagile de practica, de pregatire, de traininguri si internshipuri: toate acestea iti servesc, la randul lor, in cariera si ar trebui tratate cu maxima seriozitate, de la tinuta aleasa pana la comportament si implicare.

 

Concepe un CV ca la carte

Nu in ultimul rand, un bun start in cariera este dat si de un CV conceput ca la carte. Cu cat incepi mai de timpuriu construirea acestuia, cu atat mai bine. Nu iti face probleme din cauza cantitatii de informatie - scazute, cel mai probabil - pe care o inserezi la inceput de drum in CV-ul tau. Pe masura ce timpul va trece, vei avea tot mai multe detalii de adaugat: studiile (post)universitare, practica, voluntariatul, internshipurile, joburile de vara (daca sunt relevante) etc.

 

Autor: D.S.

 

 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: