Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

PIATA MUNCII - UNDE IMI DEPUN CV-UL

PIATA MUNCII - UNDE IMI DEPUN CV-UL 3 2
3 stele

6074 vizualizari  |  2 comentarii

Asteptand cu mainile incrucisate pentru ca job-ul perfect sa ne pice din cer poate da rezultate la unii indivizi.  Oricum, nu toti suntem binecuvantati cu un astfel de noroc, iar cautarea unui job devine pentru majoritatea dintre noi "a full time job".
Optiunile dintre care puteti alege sunt urmatoarele:
SITE-URI PE INTERNET DE RECRUTARE ONLINE
Tot mail multe companii apeleaza la companiile si la anunturile de job-uri online pentru a-si gasi personalul de care au nevoie.  Avantajele fata de anunturile in ziar sunt costul redus, rapiditatea si posibilitatea de a fi vazut de mai multi candidati decat anuntul clasic.  Candidatul poate fi activ sau pasiv, in functie de dorinta acestuia de a raspunde la anunturile pentru job sau doar inroducerea CV-ului in baza de date pentru a putea fi vazut de angajatori.  Puteti cauta job-uri dupa diferite criterii crescand astfel sansele dvs. de a gasi job-ul dorit.  Daca aceasta este calea pe care o ofera viitorul atunci noi va oferim viitorul acum.
Daca nu v-ati atasat CV-ul la baza noastra de date, dar ati dori sa primiti oferte de job-uri din partea companiilor, atunci ataseaza CV-ul
ANUNTURI DE JOB TIPARITE
Este o metoda depasita? Nu inca, desi tot mai multe companii isi pun online anunturile pentru job, fie pe site-uri de job-uri fie pe pagina de web a propriei companii.  Veti intalni mai mult job-uri de management in presa scrisa deoarece oamenii de afaceri citesc yiarul yilnic in timp ce nu e sigur ca acceseaza site-urile de job-uri.  Daca scopul atasarii CV-ului dvs. pe site este de a obtine un job in strainatate, atunci CV-Europe reprezinta o ocazie unica pentru dvs.  
COMPANIILE DE RECRUTARE
Odata cu dezvoltarea site-urilor de job-uri a scazut numarul de plasamente prin intermediul agentiilor traditionale de recrutare.  Majoritatea celor ramase sunt pozitii de top management, dar atat agentiile de recrutare online cat si cele offline incep sa realizeze avantajele specifice fiecareia, iar viitorul pare sa se concentreze spre o uniune de forte. CV-Online a adaugat recrutarea offline intre serviciile oferite, utilizand ca resursa preopria baza de date, in timp ce specialistii nostri in recrutare analizeaza baza de date, intervieveaza candidatii si ii pune la dispozitia angajatorului.
NETWORKING
Aceasta reprezinta inca o cale foarte eficienta de gasire a unui job, iar unele companii se bazeaza in cea mai mare parte pe aceasta metoda.  Pentru dvs. insa, nu ofera nici volumul si nici diversitatea de job-uri pe care v-o ofera celelalte metode.  Networking inseamna pur si simplu ca va anuntati prietenii, colegii si alte cunostinte ca va cautati un nou job.  Daca sunteti pregatit sa va schimbati job-ul, de ce nu i-ti spune sefului dvs. ca ati dori sa avansati si sa preluati noi responsabilitati.  Daca sunteti un bun angajat aveti sanse mai mari sa vi se acorde o alta pozitie in cadrul companiei decat unui outsider, iar interesul si ambitia dvs. vor conta mult in ochii angajatorului dvs.
ABORDAREA ANGAJATORILOR CARE NU PROMOVEAZA LOCURILE VACANTE
Trimiterea masiva de CV-uri la toate companiile pentru care v-ati sorit vreodata sa lucrati nu e o idée rea…cu conditia sa adresati o scrisoare de intentie personalizata fiecarei companii. Deoarece nu sunteti sigur care sunt pozitiile vacante, scrisoarea dvs. va fi mai generala decat in cazul in care ati aplica pentru un anumit job.  Totusi e important sa fiti cat de specific posibil si sa adresati scrisoarea persoanei care ia decizia de angajare.  Cea mai buna sursa pentru a obtine aceste informatii este Internetul.  In caz contrar trebuie sa le telefonati pentru  a afla aceasta informatie.
Nu va asteptati la o rata mare de raspunsuri prin aceasta metoda, insa majoritatea companiilor vor pastra CV-ul dvs. pentru momentul in care vor face angajari.
Cea mai buna cale este de a combina toate aceste metode.  Societatea Human Resource Management a realizat un sondaj printre specialistii in resurse umane si printre cei ce isi cauta un loc de munca cu privire la metodele de cautare ale acestora.  96% dintre candidatii pentru un loc de munca au raspuns ca utilizeaza anunturile pe Internet, insa 95% apelau in acelasi timp si la networking sau anunturi tiparite.  Utilizarea anunturilor online este cu siguranta foarte populara, insa este recomandata folosirea cat mai multor surse. In ceea ce priveste companiile, contactele personale/networking a fost raportat ca metoda cu cele mai bune rezultate, urmata fiind de indeaproape de Anunturile pe Internet.  Aceasta inseamna ca trebuie sa va puneti CV-ul pe site-urile cu job-uri.

 

 
Citeste mai mult despre: MUNCII  PIATA  DEPUN 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

adrian Miercuri, 25 Mai 2011

buna

 

Pagina 1 din 1

Gaseste job:
 
 

 
 

 

 

 

 
 
 
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook