Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Stagiul de internship: asteptari versus realitate

Stagiul de internship: asteptari versus realitate 5 1
5 stele

868 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Stagiul de internship: asteptari versus realitate

Ai in plan sa te implici intr-un internship in acest an? S-ar putea ca ideea ta despre ceea ce urmeaza sa se intample odata ce devii intern sa fie un pic diferita de realitate. Arunca o privire amuzata asupra asteptarilor pe care cei mai multi tineri le au cu privire la experienta internshipurilor si ce le ofera, de fapt, realitatea.


Asteptarile tale

OK, ai reusit sa prinzi un loc de intern intr-o super companie. Fericire mare, nu-i asa? Probabil ca da, mai ales ca te gandesti ca un post de intern te va ajuta sa dobandesti o multime de cunostinte si deprinderi, sa iti faci relatii si, practic, iti va asigura un start excelent in cariera aleasa (cine stie, poate te faci remarcat si compania angajatoare decide sa te pastreze si, basca, sa iti mai si ofere un salariu entry-level mega generos!).

Ce alte asteptari ai mai putea avea? Probabil unele corelate performantei tale in cadrul internshipului. Nu ca te-ai considera neaparat un geniu in viata, dar deja te visezi facandu-te remarcat la sedinte si impartasindu-le celorlalti (si dandu-i pe spate) ideile tale originale si foarte valoroase.


Cum stau lucrurile, de fapt

Nu spune nimeni ca experienta internshipului nu poate fi in conformitate cu toate asteptarile tale - sau macar cu o parte dintre ele. Insa se prea poate ca realitatea sa te loveasca drept in fata si sa iti propuna o experienta de acest tip:

  • in locul responsabilitatilor, iti vor fi oferite sarcini cu raspundere mica (probabil sa dai telefoane, sa faci copii xerox si orice alte taskuri plictisitoare pe care superiorii tai n-au niciun chef sa le indeplineasca);
  • nu vei interactiona cu "vedetele companiei", acei oameni despre care ai citit in revistele de business, pentru simplul fapt ca sunt foarte ocupati si niciodata la sediul firmei (sau, ca sa o spunem pe sleau, sunt mult prea importanti pentru a-ti da tie, un simplu intern, atentie);
  • la sedinte vei fi mult prea timorat (sau se vor asigura cei din jurul tau ca devii astfel) pentru a deschide gura;
  • la finalul perioadei de internship, vei fi trimis acasa, fara a-ti fi facuta o oferta de angajare (fie ea si pe bani putini).


Iata situatia asteptarilor versus ce se intampla in realitate, ilustrata de artistul Pablo Stanley:

 

Foto: comerecommended.com

 

 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: