Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Tipuri de CV: afla pe care il vrea angajatorul

0 stele

11594 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Tipuri de CV: afla pe care il vrea angajatorul
Rezumat:
  • CV organizat
  • CV preferat de angajator
  • Tipuri de CV

CV-ul este un pas absolut esential pentru orice student sau absolvent de facultate aflat in cautarea unui job, mai ales acum in aceasta perioada atat de dificila pentru cei care isi doresc un loc de munca. Orice CV este similar cu o carte de vizita, care trebuie sa capteze atentia din primele momente pentru a obtine efectul scontat si anume interviul de angajare.

Tu stii ce vrea angajatorul de la un CV? Chiar daca este destul de greu sa redactezi un CV adecvat, Studentie.ro te ajuta si de data aceasta indicandu-ti cateva modele si tipuri de CV care te vor ajuta sa te remarci in fata angajatorului. Ramane la latitudinea ta sa vezi care ti se potriveste cel mai bine!

1. CV-ul bazat pe aptitudini

Acest tip de CV este indicat atunci cand nu prea ai experienta directa de munca, atunci cand ai atata experienta incat nu ai loc suficient in CV sa le enumeri pe toate sau cand vrei sa te reorientezi profesional. Va trebui sa mentionezi dovezi ale experientei tale, fie ca sunt legate de munca, studii sau activitati extra-curriculare. Acest tip de CV este foarte targetat si focusat pe aptitudinile personale ale candidatului. Acesta trebuie sa cuprinda informatii despre cum si unde ai dobandit respectivele aptitudini, pe cat posibil cu exemple. Poti sa descrii o aptitudine dobandita prin numarul crescut de clienti care au apelat la serviciile tale sau prin vanzarile care au crescut cu un anumit procent.

2. CV-ul cronologic
Acesta este un model traditional de CV, in care activitatile academice si profesionale sunt prezentate in ordine cronologica. Educatia si experienta profesionala sunt listate in ordine inversa, observandu-se astfel foarte usor evolutia candidatului.

3. CV-ul creativ
Acest tip de CV este potrivit pentru joburi mai creative, de exemplu din domeniul mass media advertising, arta etc. Daca de exemplu aplici pentru un post de fotograf, desenator, designer, poti da frau liber imaginatiei si incerca un altfel de CV! Desi este mai greu de realizat, daca iti folosesti imaginatia si creativtatea, rezultatul final poate fi unul de succes. Nu exagera totusi si asigura-te ca CC-ul tau creativ iti dovedeste calitatile cel mai bine si mai ales cat de potrivit esti pentru jobul respectiv!

4. CV international
Daca aplici pentru un job in strainatate, ar fi indicat sa te interesezi pe ce se pune accentul in tara respectiva. De exemplu in Franta sunt extrem de importante realizarile academice, asa ca ar fi bine sa le subliniezi in primul rand pe acestea!

5. CV combinat
Un astfel de CV este potrivit pentru cei care stiu foarte bine in ce domeniu vor sa isi faca o cariera si care nu se gandesc la o reorientare profesionala. In prima parte a acestui tip de CV sunt enumerate aptitudinile si realizarile candidatului si apoi apare si experienta profesionala a candidatului. Cu acest tip de CV iti poti pune in evidenta aptitudinile relevante pentru jobul la care aplici, subliniind si experienta ta profesionala in ordine cronologica.

 

Acest articol apartine www.studentie.ro si intra sub incidenta legii copyrightului!


 

 
Citeste mai mult despre: ANGAJATOR  CV  cv organizat 

 
Comentarii
Tu ce tip de CV utilizezi?

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: