Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Top 5 greseli la negocierea salariului

0 stele

3001 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top 5 greseli la negocierea salariului
Rezumat:
  • Negocierea salariului
  • Greseli de evitat la negocierea salariala
  • Cum obtii salariul pe care ti-l doresti

Cand vine vorba despre negocierea salariului, cei mai multi angajati incep sa tremure de frica. Si chiar in lipsa acestei reactii extreme, cu siguranta nu se simt tocmai confortabil in fata unei astfel de  situatii. Pentru ca negocierea salariului sa fie un succes, este necesar sa eviti cateva greseli frecvente.

1.   Nu te pregatesti
Prima dintre greselile pe care le poti comite atunci cand vrei sa iti negociezi salariul este sa nu „iti faci temele”. Cu alte cuvinte, sa nu stii foarte clar ce vrei sa obtii si cum sa obtii. Primul pas este sa te gandesti ce salariu iti doresti sa ai, tinand cont de nivelul salarial de pe piata al jobului tau. O data ce stii ce vrei sa obtii, incepe sa exersezi in fata oglinzii si/sau a unor prieteni discursul pe care il vei avea. Tine minte sa iti sustii cu incredere si convingere argumentele pe care le oferi in vederea obtinerii salariului pe care ti-l doresti.

2.   Ii spui angajatorului ce vrea sa auda
Desi poate parea o idee buna (in anumite situatii, chiar poate fi), sa ii spui sefului tau sau viitorului angajator ce crezi tu ca vrea sa auda nu este tocmai o varianta pe care sa o pui in practica. De pilda, ii poti spune acestuia ca esti foarte flexibil in ceea ce priveste salariul si ca, la o adica, poti accepta sa faci un pas inapoi daca acest lucru iti poate aduce beneficii pe viitor. Daca chiar crezi in ceea ce spui, este prefect! Daca nu, mai bine te abtii de la astfel de afirmatii, mai ales daca stii clar ca iti doresti un salariu mai mare decat cel avut la jobul precedent, spre exemplu.

3.   Nu iti ajustezi asteptarile salariale

In cazul in care te-ai hotarat sa iti schimbi domeniul de activitate, este important sa iti ajustezi asteptarile salariale: chiar daca erai un bun profesionist in domeniul pe care l-ai parasit, in acesta esti abia la inceput, iar salariul tau va reflecta aceasta stare de fapt.

4.   Taraganezi lucrurile
In momentul in care ti se face oferta salariala, trebuie sa fii pregatit sa spui accepti sau sa refuzi. Tine cont de faptul ca, pana in acel moment, trebuie sa te fi edificat asupra situatiei si asupra companiei, daca urmeaza sa te angajezi, astfel incat, ulterior, sa nu ai parte de mari surprize. In cazul in care oferta propusa contine elemente de existenta carora nu stiai, transmite politicos ca ai nevoie de timp pentru a intelege pe deplin ceea ce ti se propune.

5.   Urmezi sfaturile proaste
Atunci cand urmeaza sa faci fata unei negocieri de salariu, poti primi o multime de sfaturi, de la prieteni, colegi, cunoscuti. Ai grija sa iti dai seama care dintre acestea iti sunt utile si care, nu! Ai putea sa te gandesti ca firma nu isi doreste decat sa te traga pe sfoara si sa nu iti ofere salariul pe care il meriti, insa lucruril nu stau intotdeauna astfel. Prin urmare, evita sa taraganezi lucrurile sau sa ameninti ca parasesti compania daca nu primesti salariul dorit – rezultatul ar putea fi opus celui scontat de tine!


Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

 
Citeste mai mult despre: OFERTA  Firma  Negociere 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Gaseste job: