Joburile mele Adauga CV Contul meu Sfaturi cariera Aplicarile mele
 
 

Top 7 greseli de evitat in CV

0 stele

9984 vizualizari  |  2 comentarii

Top 7 greseli de evitat in CV
Rezumat:
  • Greseli in CV
  • CV atragator pentru angajatori
  • Evita cele mai frecvente greseli

Chiar si atunci cand te straduiesti sa faci un CV impecabil, care sa iti mareasca simtitor sansele de a obtine jobul visat, se poate intampla sa comiti greseli care, uneori, se pot dovedi ireparabile in ochii unui angajator. Prin urmare, inainte de a aplica, asigura-te ca eviti cele mai frecvente 7 greseli care se pot strecura in CV!

1.    Greseli gramaticale si de redactare

Inainte de orice, CV-ul tau trebuie sa fie impecabil din punct de vedere gramatical, dar la fel de bine nu trebuie sa contina greseli de redactare. Orice greseala de acest tip care iti scapa (in special, de gramatica) te va costa foarte mult si iti va crea o imagine negativa in ochii angajatorilor.

2.    Nu oferi informatii detaliate
Intr-adevar, CV-ul tau nu trebuie sa fie foarte stufos, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa oferi doar cateva informatii despre tine. Atunci cand vorbesti despre responsabilitatile pe care le-ai avut la joburile anterioare, asigura-te ca oferi informatii suficient de detaliate, astfel incat sa si spuna ceva despre abilitatile tale si despre felul in care ai ajutat tu companiile in cauza.

3.    Faci un CV standard
Asa cum probabil ai mai auzit pana acum, un CV standard nu este tocmai cea mai buna solutie atunci cand aplici la joburi diferite. Personalizeaza-ti CV-ul in functie de cerintele si asteptarile fiecarui angajator (asta nu inseamna sa minti, ci doar sa accentuezi anumite abilitati in detrimentul altora, irelevante) astfel incat acesta sa aiba mai multe sanse sa fie remarcat.

4.    Te concentrezi asupra indatoririlor, nu a realizarilor

In corelatie cu punctul 2, pentru ca CV-ul tau sa iasa in evidenta, este important sa stii cum sa formulezi experienta ta anterioara. In loc sa faci o lista cu indatoririle pe care le-ai avut de-a lungul timpului, subliniaza ce competente pe care le detii au presupus acestea.

5.    CV prea scurt sau prea lung
Daca un CV prea scurt nu spune prea multe despre tine, unul prea lung va plictisi. Oricat de multe ai vrea sa divulgi despre experienta si capacitatile tale, tine minte ca orice CV care depaseste doua pagini este mult prea lung si, cel mai probabil, nu va fi parcurs!

6.    Nu folosesti verbe de actiune
In loc sa insirui o multitudine de adjective referitoare la calitatile si abilitatile tale profesionale, formuleaza constructii cu verbe de actiune in cadrul carora sa poti transmite o informatie mai detaliata si care sa aiba un impact mai mare.

7.    CV prea incarcat
Chiar daca are niste dimensiuni decente, CV-ul tau nu trebuie sa fie prea incarcat din punct de vedere vizual. Foloseste acelasi font in tot CV-ul si, in cazul in care ai dubii, cere parerea celor din jur inainte de a-l trimite.

Dana Saporan - editor Studentie.ro

 
Citeste mai mult despre: JOB  GRESELI  COMPANIE  curriculum vitae 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

Florin Miercuri, 14 Decembrie 2011

Sunt niste sfaturi care cu adevart te pot ajuta sa reusesti.

 
Catalin Joi, 29 Septembrie 2011

mau ajutat mult aceste informati in studiul meu pentru ora de dirigentie multumesc mult

 

Pagina 1 din 1

Gaseste job: