Metode de cercetare in stiintele comunicarii

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2011

Autor: Andreea Andra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Metodologia (grec. methodos  = drum si logos = stiinta) desemneaza stiinta efectuarii cercetarii. Este vorba despre « o disciplina generala în care se dezvolta modalitatile de realizare a cunoasterii stiintifice si priveste ansamblul elementelor care intervin în cercetarea vietii sociale ». (I.Marginean).

 

Daca initial prin metodologie s-a inteles doar logica cercetarii, acceptia actuala tinde sa confere metodologiei statutul de ramura a filosofiei, strans legata de epistemologie, desi inca nu se poate vorbi despre o metodologie generala. Exista doar metodologii particulare, cum este si metodologia cercetarii sociologice. (L.Vlasceanu).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode de cercetare in stiintele comunicarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CERCETAREMETODOLOGIEDISCIPLINA