Raspunsuri la examen de drept roman

Incarcat la data: 21 Mai 2010

Autor: anca mocan

Pret: 80 credite

1.Definitia contractului.

Contractul era o conventie a carei obligativitate rezulta formalitatile si solemnitatile efectuate cu ocazia incheierii lui.

2.Care sunt primele contractuale romane?

nexum - contract de imprumut, se realiza prin procedeul peraes et libram;
sponsio - contract verbal, se incheia prin pronuntarea anumitor cuvinte solemne;
si contractul asa zis literal (litteris) prin anuminte inscrieri facute in registrul (codex) creditorul cu incuviintarea debitorului.

3.Ce intelegeti prin contracte reale?

Cele care se incheie prin simpla remitere (re) a lucrului.

4.Care sunt elementele esentiale a contractului?

Capacitatea, consimtamantul, obiectul si in anumite cazuri apare ca element esential si cauza.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Raspunsuri la examen de drept roman". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.