Canalul Dunare-Marea Neagra

Incarcat la data: 19 Mai 2011

Autor: donose cosmin

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

Canalul Dunare-Marea Neagra este un canal navigabil in judetul Constanta, Romania, ce leaga porturile Cernavoda de pe Dunare si Constanta Sud de la Marea Neagra, scurtand drumul spre portul Constanta cu aproximativ 400km. Canalul este parte componenta a importantei cai navigabile europene dintre Marea Neagra siMarea Nordului (prin Canalul Rin-Main-Dunare).

Folosind aceasta ruta, marfurile din Australia si Orientul indepartat, destinate Europei Centrale, isi scurteaza drumul cu 4.000 kilometri.

Planuri de a construi acest canal existau inca din secolul XIX. inca de la alipirea Dobrogei la Romania, in 1878, a inceput a fi vehiculata ideea unui al patrulea brat al Dunarii, de data aceasta artificial, care sa scurteze drumul catre Marea Neagra. Conditiile tehnice ale epocii faceau ca o astfel de realizare sa fie extrem de dificila si costisitoare, asa incat regele Carol I, realist, a refuzat sa se implice in acest proiect.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Canalul Dunare-Marea Neagra". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEcopiutenotite geografiecanalul dunare-marea neagra