Companie? Adauga curs! Cursuri Companii Traineri Articole Comunicate
 
 
 

Enigmaticul Ev Mediu - Stralucirea si Umbrele unei civilizatii

0 stele

470 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Enigmaticul Ev Mediu - Stralucirea si Umbrele unei civilizatii

Fundatia Calea Victoriei va invita luni 24 februarie, de la ora 19:00, la un atelier inedit despre Enigmaticul Ev Mediu - Stralucirea si Umbrele unei civilizatii, sustinut de istoricul Monica Neatu.

Evul mediu reprezinta o epoca definitorie din istoria civilizatiei si artei europene, in ciuda asocierii sale cu tot soiul de stereotipuri. Vom depasi prejudecatile construite in jurul acestor o mie de ani de istorie europeana si vom cauta sa descoperim enigmaticului ev mediu, sa intelegem viata femeilor si barbatiilor din acea epoca, sa le aflam preocuparile, placerile, dar si angoaselor.

Calauze ne vor fi miniaturi si cronici de tot felul, dar si cateva lucrari de specialitate ce au disecat fenomenul in fel si chip. Cu ajutorul lor, vom incerca sa aflam soarta misteriosilor templieri, secretele catedralelor medievale si a diverselor manuscrise uitate de lume.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. Cruciadele - razboi sfant sau goana dupa aur? Cum definim cruciadele si ce au simbolizat ele pentru societatea medievala. Misteriosii templieri. Istoria unui ordin militaro-religios. Cum s-a nascut legenda templierilor? Ce se afla dincolo de legenda?

2. Femininul intre angelic si demonic. De la doamnele trubadurilor la vrajitoarele inchizitiei, cand s-a produs transformarea? Masculinul si femininul medieval – de la stereotipuri la realitati traite.

3. Minunatul ev mediu. „Renasterile” medievale. Catedralele si secretele lor-de la romanic la gotic. Cateva inventii si descoperiri tehnice ale evului mediu.  Umanismul medieval si vremea universitatilor.

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 24 Februarie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptaminal, luni
Cost: 150 ron (3 sedinte); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron (3 sedinte)
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro
 

 

Cod

Cod de securitate