Companie? Adauga curs! Cursuri Companii Traineri Articole Comunicate
 
 
 

Inscrierile pentru cursul de regie de film Director’s Cut pe ultima suta de metri

0 stele

416 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Inscrierile pentru cursul de regie de film  Director’s Cut pe ultima suta de metri

Inscrierile pentru cea de-a treia editie a cursului de regie de film pentru amatori - Director’s Cut au intrat pe ultima suta de metri. Doritorii se mai pot inscrie pana la finalul saptamanii, cursul urmand sa inceapa luni, 11 martie.

Intr-un interviu acordat site-ului CinemaRx.ro, regizoarea Iulia Rugina - trainerul cursului descrie cateva interactiuni memorabile cu participantii de la editiile precedente ale Director’s Cut: „Interactiunile memorabile tin de multe ori de temele pentru acasa. La fiecare sedinta avem cate o tema. Una dintre temele din editia trecuta de Director’s Cut era ca fiecare sa realizeze cate un decupaj regizoral al unei situatii date – o lista cu maxim 10 cadre pe care le-ar filma in cazul in care ar regiza situatia respectiva. Unul dintre cursanti a venit cu un film gata facut. Filmat si montat de el in cateva zile, jucat de doua prietene, din 10 cadre. Și foarte reusit. Ne-a socat pe toti excesul de pasiune pentru film si implicarea in curs”.

Interviul integral se poate citi aici.

Cursul de regie de film pentru amatori Director’s Cut se va desfasura in perioada  11 martie - 4 aprilie 2013. Cursul este alcatuit din 8 sedinte interactive, cu discutii, teme pentru acasa si experimente de perceptie. Director's Cut se adreseaza tuturor celor pasionati de film, fara o pregatire prealabila in domeniu, care vor sa inteleaga cum se vede un film si din cealalta parte a camerei de filmare.

Director’s Cut isi propune sa analizeze teoretic toti pasii urmariti de obicei de un regizor in spunerea unei povesti in imagini. in cadrul cursului se vor pune bazele intelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Se va trece succint prin istoria filmului, se vor discuta si analiza secvente din filme de lung metraj, vor fi prezentate notiuni ce tin de scenariu, conceptia regizorala, decupajul regizoral, lucrul cu actorii si implicarea regizorului in toate etapele realizarii unui film, fie el de scurt sau de lung metraj.

Inscrierile pentru Director's Cut continua pana in data de 10 martie 2013. Doritorii se pot inscrie la adresa de e-mail info@controln.ro. Mai multe detalii despre cursuri se pot afla de pe site-ul asociatiei – www.controln.ro sau la numerele de telefon 0721 969 639 si 0722 678 496.
 

 

Cod

Cod de securitate