Grafica publicitara, Design si DTP Nivel I - Adobe Photoshop, Corel Draw

500 RON
  Curs cu prezenta
  36 ore
Predare in limba: Romana
Date incepere curs: 24 Sep 2014
Diploma de participare: DA
Cumpara

Cursul are aplicabilitate practica astfel incat la incheierea acestuia puteti realiza machete complexe de reviste, cataloage, calendare, brosuri.

Obiective invatare / Abilitati dobandite

Adobe Photoshop

» APLICATII: Realizare coperte de carte, inserturi de presa (machete publicitare), ajustari cromatice si compozitionale pe diverse teme.

 

Corel Draw

» APLICATII: Realizare cliparturi, obiecte vectoriale, creatie sau refacere logouri vectoriale. Printre temele de absolvire a cursului de numara: realizare carte de vizita, stampila, refacerea (vectorizarea) unor elemente preluate ca poze dar care trebuie folosite ca elemente vectoriale, realizarea unui flyer de prezentare a unei firme, tabele.

Structura cursului

Adobe Photoshop
» Asimilarea modului de productie a elementelor grafice pentru documente electronice, Web sau materiale tiparite / Asimilarea instrumentelor, ferestrelor si meniurilor Photoshop in detaliu si eficient!
» Explorarea mediului de lucru Photoshop - instrumentele specializate de lucru cu analiza bara de proprietati si corelare cu ferestre specializate (ex: Layers, History, Paths, Info, Navigator, s.a.) si meniuri legate de operatiunile propuse, controlul culorilor, elemente pentru controlul mediului de vizualizare pe ecran - organizarea paletelor
» Realizare selectii complexe (marquee, lasso, magic wand); crop-uri imagini si aplicatii practice pe fotografii, transformari proportionale si la dimensiune fixa, gradienti, pattern-uri, brush-uri, editare culori, instrumente de blurare, subexpunere sau supraexpunere a pixelilor, saturare sau desaturare a pixelilor, instrumente de clonare
» Folosirea tehnicilor avansate de editare si retusare a imaginilor - corectare cromatica -introducerea de noi elemente; prelucrare + montaj de imagini (reasamblare elemente); Decupaj + ajustare tonala imagini in ansamblu si elemente din decupaj [folosire in special Pen Tool + Paths si Image > Adjustments]
» Decupare elemente complexe cu instrumente specializate precum Pen si prelucrare cu Stamp Tool, Healing Brush sau Patch Tool. Temele ptr. acasa implica inclusiv exercitii de trucaj: plasarea unui personaj intr-un alt context sau schimbarea vestimentatiei.
» Utilizarea elementelor necesare editarii structurilor bitmap, reesantionarea imaginilor, trasarea structurilor bitmap.
» Efecte: Drop Shadow, Inner Shadow, Outer & Inner Glow, Stroke, Gradient Overlay, Satin, Bevel & Emboss, s.a.
» Productia de imagini, lucrul cu imagini destinate mediului web, modalitati de optimizare elementele grafice pentru Web; tehnica pregatirii pentru tipar.

Corel Draw
» Realizarea de ilustratii complexe pornind de la elemente de baza (curbe, linii, suprafete, contururi) / Asimilarea instrumentelor, ferestrelor si meniurilor Corel Draw in detaliu si eficient!
» Crearea textului artistic si a celui tip paragraf (Wrap Paragraph Text; Text pe Coloane; Formatari; Potrivirea textului pe cale pentru realizarea de efecte de text sau stampile). Lucrul cu textul este explicat asa incat sa puteti realiza inclusiv machetarea revistelor sau cataloagelor respectand regulile de pregatire pentru tipar privind convertirea in curbe sau modul CMYK.
» Desenarea si editarea curbelor Bezier (convertire, prelucrare noduri si ancore, tipuri de noduri si editari personalizate). Lucrul cu Pen Tool, Bezier, Freehand sau Shape Tool.
» Aranjarea obiectelor (order, group/ungroup, lock/unlock, shaping - weld, trim, simplify, front minus back si altele, transformations)
» Lucrul cu imagini Bitmap (conversia pozelor in modul CMYK, 300 DPI, explicarea regulilor de pregatire pentru tipar offset / DTP)
» Gestionarea straturilor si a paginilor. Personalizarea si editarea paletelor de culori.
» Importul si exportul obiectelor. Tipuri de fisiere, extensii .jpg, .tiff, .eps, .pdf asociate cu tiparul sau publicarea pe Internet.
» Efecte: Artistic Media, Blend, Contour, Envelope, Extrude, Power Clip. Interactive Drop Shadow, Interactive Transparency Tool. Realizare gradienti, pattern-uri, texturi.
» Realizarea de proiecte ce presupun tehnoredactare computerizata cu cadre de text si ilustratii multistrat
 

Cui se adreseaza?

CUI SE ADRESEAZA: celor care doresc sa se initieze in domeniul graficii publicitare, celor pasionati de prelucrarea fotografiilor, celor care doresc sa afle mai mult despre regulile de compozitie sau de pregatire pentru tipar.

Se ofera diploma acreditata de Ministerul Educatiei si de cel al Muncii prin ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) cu cod COR in functie de care se poate face incadrarea pe cartea de munca sau se poate obtine PFA.
 

Adresa / Locatie desfasurare curs
Str. Munitiei, nr. 5, Sector 6, Bucuresti
Cumpara