Curs Practic Scriere Proiecte Bucuresti

750 RON
(scutit de TVA)
  Curs cu prezenta
  3 zile
Predare in limba: Romana
Date incepere curs: 03 Iul 2015
Diploma de participare: DA
Examen certificare inclus: DA

Cursul practic de scriere a proiectelor este axat pe transferul de cunostinte cu aplicabilitate practica imediata si raspunde atat nevoilor celor care sunt deja consultanti experimentati, cat si celor care incep acum sa descopere secretele scrierii unui proiect.
Timp de 3 zile cursantii experimenteaza, prin aplicatii practice, toate etapele scrierii, corectarii si depunerii unui proiect, in cadrul unor aplicatii dezvoltate pe cerintele PNDR, POS DRU, POR si POS CCE.
Acest lucru presupune ca participantii vor scrie Cererea de Finantare, vor estima venituri si cheltuieli, vor calcula indicatori economici, vor intocmi Planul de afaceri, vor cunoaste si vor evita erorile frecvente facute de catre consultanti in accesarea fondurilor europene, tinand cont de prevederile Ghidului Solicitantului.
Pentru buna desfasurare a cursului, oferim cursantilor aplicatii reale cu ajutorul carora vor intocmi documentatia descrisa mai sus (aplicatiile sunt realizate de catre consultantii Macro Training in MS Office – Excel).

Obiective invatare / Abilitati dobandite

Cadrul programatic si institutional al Instrumentelor Structurale in Romania

Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii investitiei. Formularea scopului si a obiectivelor specifice proiectului

Estimarea si Planificarea resurselor

Interpretarea situatiilor financiare si colectarea datelor necesare. Analiza diagnostic

Proiectii financiare: Venituri, cheltuieli

Proiectii financiare: Analiza Cost Beneficiu

Proiectii financiare: Cash Flow, Indicatori

Elemente esentiale specifice Cererii de finantare

 

 

Trainer

Marian Dumitrache

Absolvent al Facultatii de Economie Generala din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (2005) si absolvent al programului de Master „Managementul Afacerilor prin Proiecte” organizat de Facultatea de Management din cadrul aceleiasi institutii (2007). In 2008 a urmat cursul de „Evaluator intreprinderi” devenind evaluator autorizat de catre ANEVAR. Are o experienta de peste 6 ani in scrierea si implementarea de proiecte finantate din fonduri nationale (ajutoare tip MINIMIS) si internationale (Programe ale Uniunii Europene: SAPARD; FEADR, POP, POS CCE, POR) timp in care a coordonat din postura de consultant afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro. Trainer certificat, livreaza in cadrul Macro Training cursuri precum: manager de proiect, expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene, evaluator proiecte si sustine seminarii conexe acestor activitati.
Structura cursului

 In perioada actuala, termenii proiect, management de proiect, cerere de finantare sau propunere de proiect au devenit unele dintre cele mai utilizate cuvinte ale comunicarii in general si al vocabularului de afaceri in particular. Acest lucru se intampla deoarece ne confruntam cu o explozie reala de proiecte, atragerea de surse financiare prin proiecte devenind o practica uzuala.
Proiectele de orice tip, mari sau mici, de anvergura sau la scara mai redusa reprezinta modalitatea prin care multe organizatii supravietuiesc si activeaza in mediul economic actual. Daca la inceput (cu precadere incepand cu anii 50 ai sec. XX) metoda de finantare prin intermediul proiectelor a fost o practica caracteristica mai ales organizatiilor neguvernamentale, in ultima perioada finantarea prin proiecte s-a extins atat la nivelul administratiilor publice, cat si la nivelul societatilor comerciale.

Cui se adreseaza?

 Consultantilor cu experienta – pentru confirmarea unor metode de lucru si descoperierea altora noi
Consultantilor la inceput de cariera – pentru aplicatiile derulate intr-o atmosfera colegiala si sub supravegherea unui trainer cu experienta
Managerilor de proiect – pentru coordonarea in cunostinta de cauza a tuturor resurselor implicate in derularea proiectelor
Economistilor,
Contabililor – pentru familiarizarea cu maniera de intocmire a rapoartelor / documentelor si prezentare a informatiilor necesare proiectului.

Adresa / Locatie desfasurare curs
Bucuresti, sector 6, Bd. Iuliu Maniu, nr. 7, Cotroceni Business Center, Corp U, et. 2