Analiza manageriala

Incarcat la data: 17 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

Analiza este un proces de cercetare a informatiilor despre o entitate (proces, fenomen, activitate), care se bazeaza pe examinarea fiecarui element component al ei. Pentru analiza este necesar sa se cunosca: Starea reala a entitatii; Evolutia entitatii in ultimul timp; Metodele utilizabile pentru interpretarea informatiilor

Particularitatile analizelor efectuate in management : 1. Se porneste cu informatii incomplete, cele care sunt disponibile la momentul analizei. Managerii sunt oameni de actiune. Daca ar astepta sa apara informatii complete, nu ar mai incepe nici o actiune deoarece analizele le-ar lua mult timp. In viata obisnuita se intalnesc oameni care au analizat toate aspectele posibile ale unei probleme ce ii framanta, insa nu au trecut la actiune. Acestia nu sunt manageri.
   
2. Evaluarile se reiau in timp, sunt ciclice. La inceput sunt multe detalii neclare. Din acest motiv analizele nu sunt amanuntite in primele faze, sunt globale, lasand multe detalii neclarificate. Pe masura ce progreseaza actiunea, se vor gasi solutii si pentru problememe care nu au fost rezolvate la inceput.

Analiza este o parte din procesul managerial (ciclul PDCA definit de Deming): proiectare – desfasurare actiune - control – analiza (fig. 1).

3. Analiza este selectiva. Managerul este nevoit sa aleaga numai cativa factori pe care ii considera esentiali pentru fenomenul respectiv si sa-i neglijeze pe ceilalti. Desfasurarea procesului de analiza se face conform schemei: fenomen – elemente componente – factori directi – factori indirecti – cauze – cauze finale (fig. 2) /2/.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza manageriala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAdministratie Publicaanaliza manageriala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan