Contabilitate

Incarcat la data: 29 Octombrie 2012

Autor: Peagu Cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 76

Tip fisier: zip

Marime fisier: 85 kb

Institutiile publice reprezinta acele unitati economice institutionalizate, a caror functie principala consta in redistribuirea veniturilor si a avutiei pe seama serviciilor prestate populatiei, in cazurile in care intreprinderile, firmele nu ofera astfel de servicii pe piata sau le ofera in cantitati insuficiente.

Insttutiile publice mai sunt numite si administratii publice si sunt formate din administratia centrala, administratii sociale si administratii locale.

In conformitate cu Legea nr.500/13.08.2002 privind finantele publice, institutiile publice cuprind: Parlamentul, Administratia Prezidentiala, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, alte autoritati publice, institutiile publice autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, indifferent de modul de finantare a activitatii acestora.

Resursele financiare publice provin din impzite, taxe, contributii si venituri nefiscale, preluate de la personae juridice si fizice, cu luarea in consideratie a potentialului lor economic si a altor criterii stabilite de lege.

Dimensionarea cheltuielilor publice si repartizarea acestora pe destinatii si ordonatori de credite se efectueaza in concordanta cu obiectivele srategiei de dezvoltare economica si sociala a tarii si cu prioritatile immediate stabilite de autoritatile publice competente.

Contabilitatea bugetara trebuie sa asigure reflectarea intregului proces ai executarii bugetului de stat pe feluri de venituri si cheltuieli pe verigile sistemului bugetar, precum si pe fiecare organ financiar si instituţie bugetara in parte.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriCONTABILITATEcurs administratie publica
Comentarii

parerea mea este una buna.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan