Curs Consideratii Generale Privind Administratia Publica

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 45 kb

Conceptii privind notiunea de stat si administratie publica Acceptiunile termenului de stat sunt foarte diverse, in functie de autori si de perioada istorica la care ne raportam. In sens traditional, statul reprezinta o chintesenta a puterii politice, o adevarata personificare a acesteia. Stiglitz defineste statul ca fiind "o organizatie ce are drept caracteristica esentiala puterea de constrangere".


Doctrina marxist-leninista elaborase, inclusiv in tara noastra , o serie de definitii precum "statul-element de suprastructura","statul organ de dominatie a unei clase sociale, masina de dominatie a unei clase asupra alteia"etc.
Doctrina moderna asupra statului pleaca de la tezele contractului social, a drepturilor naturale ale omului si a separatiei puterilor.


Ca urmare, definirea statului trebuie sa cuprinda neaparat referiri la demnitatea si libertatea umana. Astfel, statul nu este o suprastructura, nu se afla deasupra societatii, el este chiar societatea insasi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Consideratii Generale Privind Administratia Publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAdministratie Publica