Curs Legislatie in Industria Alimentara

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Notiune 1: este o regula sociala de conduita generala siobligatorie elaborate, recunoscuta sau acceptata de catre stat si impusa, daca este cazul, prin forta coercitiva a acestuia. Notiune 2: este o relatie sociala reglementata de puterea legislativa a unui stat.

Trasaturi caracteristice: 1.Caracterul statal= semnifica faptul ca norma juridical este elaborata si adoptata prin proceduri specifice de reglementare; din acest punct de vedere ea semnifica o recunoastere de catre stat a uzantelor si obiceiurilor. 2.Caracterul coercitiv(obligatoriu)= se refera la faptul ca aplicarea normei juridice se realizeaza prin forta de constrangere a statului;

Exemplu de norma juridical—contractul de arendare se incheie in forma scrisa si se inregistreaza la secretarul administrative al unitatii teritoriale pe razacareia se afla bunul de exploatatie agricola arendat Idei: consecinta juridical a caracterului coercitiv a normei juridice consta intr-o anumita sanctiune 3. Generalitatea rezulta din caracterul abstract, tipic, impersonal si permanent al acesteia, in sensul ca ea nu reglementeaza situatii concrete.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Legislatie in Industria Alimentara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSLEGISLATIEAdministratie Publicaindustria alimentara