Curs Notiunea de stat

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: Martin Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Statul de la aparitia sa a fost si ramane principala institutie publica a societatii.Criteriul  dominant al organizarii sociale prestatale il reprezinta criteriul legaturilor de sange. Statul are la baza trei criterii: - teritoriu  - populatia - forta publica (puterea de stat)

Vointa este esenta dreptului. Forta este esenta statului. TIPUL DE STAT - cuprinde totalitatea trasaturilor caracteristice tuturor statelor din cadrul aceleiasi oranduirii sociale (tip de stat sclavagist, feudalist, capitalist, socialist).  FORMA DE STAT - se refera la modul de organizare si functionare a puterii de stat.

FORMA DE STAT - cuprinde trei componente: a) forma de guvernamant b) structura de stat c) regimul politic. Forma de guvernamant este de doua feluri: - monarhie    - absoluta    - puterea absoluta apartine monarhului

- constitutionala - puterea monarhului este limitata prin constitutie   - republica    - democratica - poporul detine suveranitatea - autocratica - puterea apartine unei parti din popula\ie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Notiunea de stat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: administratia publicaDREPTAdministratie PublicaCURS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan