Curs Politici si strategii de dezvoltare

Incarcat la data: 04 Ianuarie 2010

Autor: alexandramirela

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 66 kb

Politica fiscala se va integra in ansamblul politicilor macroeconomice, fiind subordonata obiectivelor generale vizand relansarea durabila a productiei interne, cresterea competitivitatii internationale a acesteia si crearea unui mediu favorabil de afaceri, care sa stimuleze expansiunea sectorului privat si investitiile straine. Abordarea dezechilibrelor fiscale va facilita consolidarea liberalizarii economice si a reformelor structurale, reducand dependenta bugetului de masuri care introduc efecte de distorsiune.

Politica fiscala va fi elaborata respectand urmatoarele principii menite sa asigure integrarea politicii fiscale cu celelalte politici economice: Promovarea masurilor de reforma care vor maximiza bunastarea sociala pe termen lung, si nu a acelor masuri ad-hoc care tind sa minimizeze costurile sociale pe termen scurt ale reformei.

Astfel, Guvernul va trebui sa limiteze redistribuirea veniturilor prin sistemul de protectie sociala la rezultatul productiei. Aceasta abordare va permite atingerea unui raport just intre resursele alocate protectiei sociale si resursele disponibile. in trecut, promisiunile de protectie sociala care au depasit performantele economiei nu au putut fi respectate decat cu pretul unor dezechilibre care afecteaza potentialul productiv, bunastarea viitoare si credibilitatea guvernarii. Solutia saraciei va fi cresterea economica, si nu redistribuirea contraproductiva a veniturilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Politici si strategii de dezvoltare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPoliticiAdministratie Publicadezvoltare rurala