Cursuri stiinte administrative

Incarcat la data: 16 Februarie 2011

Autor: Raileanu Lucia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 208

Tip fisier: zip

Marime fisier: 301 kb

Cursuri stiinte administrative


Notiunea de administratie publica este definita in primul rand de care stiinta administratiei, dar si de alte discipline conexe, cu care are legatura directa, cum ar fi si stiinta dreptului administrativ.
in literatura de specialitate, in mod frecvent intalnim notiuni ca: administratia de stat, administratie, activitate executiva si, mai nou, administratie publica, uneori cu intelesuri diferite, alteori  punandu-se semnul egalitatii intre unele dintre acestea.


Notiunea de "administratie" desemneaza unele compartimente organizatorice din structura unei unitati sau organ, ori activitati ale acestora care nu au caracter productiv.

Unii autori, utilizand notiunea de "administratie de stat" arata ca prin aceasta se intelege un „sistem de organe ale statului" sau o anumita forma fundamentala de activitate a statului, respectiv, „activitatea administrativa". Trebuie precizat ca notiunile de "activitate administrativa" si "organe administrative" pot fi desemnate si prin termenii "activitate executiva", respectiv "organe executive", notiunile "administrativ" si "executiv" fiind folositi alternativ, cu sens identic.

Alti autori fac distinctie neta intre "administratia de stat" si "activitatea executiva". Acestia definesc administratia de stat ca "activitatea ce se desfasoara pentru indeplinirea in mod practic si concret a functiilor statului si a sarcinilor organelor administrative de stat". In acest inteles larg, acesti autori deosebesc administratia de stat, de activitatea executiva, care se indeplineste de catre organele executive, iar studierea ei formeaza obiectul stiintei administratiei de stat, pe cand activitatea executiva este reglementata de norme de drept administrativ.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cursuri stiinte administrative". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIECURSstiinte administrative
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...