Decizia in administratia publica - fazele elaborarii si modele de fundamentare a deciziilor administrative

Incarcat la data: 06 Decembrie 2010

Autor: Bujor Simona

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 213 kb

Atunci cand se cerceteaza geneza unei decizii administrative, este greu de precizat originea sa si functionarii sau organele care au determinat initierea sa. Dupa adoptarea deciziei, faza initierii proiectului apartine trecutului. De aceea, pentru a gasi originea unei decizii importante, uneori trebuie efectuata o „calatorie in trecut”, care inseamna ca administratia a constientizat existenta unei probleme care trebuia rezolvata.

Sunt dese cazurile in care, in administratia publica o propunere se traduce in viata dupa ce a fost respinsa de mai multe ori in decursul vremii. Un proiect abandonat in multe randuri ca fiind neoportun, este adoptat in cele din urma, in timp ce alte propuneri asteapta la rand.

In majoritatea cazurilor, impulsul de la originea proiectului vine din exteriorul administratiei care este direct interesata in satisfacerea cerintelor actuale si mai putin a celor viitoare. Din acest motiv, mecanismul administrativ functioneaza lent si echilibrul care se stabileste intre elementele sale componente, are un caracter static. Cum orice tendinta de schimbare este neutralizata, initiativa proiectului de decizie vine din afara institutiei publice.

Initiativa poate apartine organelor legislative sau celor administrative ierarhic superioare, organelor emitente ori celor subordonate, organizatiilor nonguvernamentale etc. Initiativa organelor superioare rezulta din adoptarea unui act normativ, a carui executare implica sarcini sau masuri tehnico-organizatorice pentru institutiile subordonate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Decizia in administratia publica - fazele elaborarii si modele de fundamentare a deciziilor administrative". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DECIZIAcurs administratie publicafundamentare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...