Decizia in administratia publica

Incarcat la data: 06 Decembrie 2010

Autor: Bujor Simona

Pret: 80 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 215 kb

Administratia publica reprezinta un sistem care functioneaza dupa o serie de principii( „dupa propria sa ordine”), dar care este influentata si de anumite evolutii din societatea in care este integrata. Calitatea particulara care defineste acest sistem consta in faptul ca deciziile sunt produse in functie de particularitatile stabilite de autoritatile publice si nu de fortele impersonale ale pietei.

Totodata, aceste prioritati pot fi sustinute de prin monopolul actiunii statale, cu privire la folosirea legitima a fortei si coercitiei. Deciziile reprezinta o componenta de baza a activitatii zilnice a managerilor din zilele noastre, atat in domeniul public cat si in cel privat. Desi au inceput sa apara lucrari care abordeaza modele de luare a deciziilor utile secorului privat, nu exista acelasi interes pentru studii similare aplicabile sectorului public. Or, nu trebuie sa ne fie
indiferent felul in care se adopta bugetul local, cum se fundamenteaza deciziile de semaforizare a unui oras sau de prevenire a accidentelor rutiere, cat costa anumite bunuri achizitionate de catre autoritati ale administratiei, pentru ca sursa de finantare a reprezinta banul public.

De multe ori, cand intrebarea „Cum se iau deciziile in administratia publica” este adresata celor care lucreaza in sistem, se raspunde , fie ca primeaza criteriilejuridice, fie ca se tine cont de interesele politice, fara a face trimitere la interesul public.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Decizia in administratia publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DECIZIAcurs administratie publica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan