Dinamica grupurilor in organizatii

Incarcat la data: 18 Octombrie 2012

Autor: Tudor Roberta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Fiecare organizatie si chiar societatea in ansamblul ei se sprijina pe grupuri. Deciziile care au un efect direct asupra viitorului unei organizatii sau cele care au un efect mult mai larg asupra vietii oamenilor unei tari, de exemplu, sunt luate in fiecare zi de asociatii, partide si de ministere. In acelasi timp, in pofida acestei influente de necontestat, chiar daca grupurile ocupa un loc important in viata fiecaruia, rareori avem timp sa observam ce se intampla in cadrul unui grup.

Grupul poate fi definit ca fiind un sistem organizat, compus din indivizi care au norme, trebuinte si obiective comune si care interactioneaza influentadu-si reciproc atitudinile si comportamentul.

Motivele care fac ca oamenii sa formeze un grup sau sa se alature unui grup sunt foarte diverse si pot permite acoperirea unor trebuinte variate (trebuinte de securitate, de apartenenta sociala, de angajare intr-o activitate sociala etc.). Uneori asocierea si structura grupului este spontana si „dezinteresata” (cum este cea a grupului de vacanta), alteori ea este dictata (cum este cea a unei echipe de interventie, stabilita de catre seful colectivului de muncitori dintr - o sectie).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dinamica grupurilor in organizatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan