Drept institutional european

Incarcat la data: 20 Mai 2011

Autor: mota alina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 92

Tip fisier: zip

Marime fisier: 216 kb

Europa moderna este compusa din state suverane care nu se supun niciunei autoritati superioare.
   
Statele sunt separate prin frontiere, granite. Relatiile dintre ele sunt bazate pe diplomatie, incheierea de conventii internationale ce sunt supuse regulilor dreptului international public. Fiecare stat se distinge de vecinul sau prin limba, traditii, istorie, cultura, obiceiuri.

   
Un dublu principiu se manifesta: dorinta de dominare, de hegemonie a statelor puternice si dorinta de echilibru european din partea statelor mai putin puternice. in epoca moderna acest principiu a fost resortul relatiilor internationale europene.
   
Europa moderna este divizata politic, religios, etnic, economic. Daca initial sursele de divizare au fost politice si religioase, factorul economic devine, in timp, cel mai puternic. Economia nationala intareste statul sustinand organizarea sa politica si juridica. De aici si rivalitatea din ce in ce mai accentuata intre marile puteri europene pentru cucerirea de noi teritorii, realizarea zonelor de influenta.

Divizarea si echilibrul, reguli ale Europei moderne sunt consacrate si de Tratatul de la Westphalia din  anul 1648. Pana in zilele noastre Europa a fost supusa unui echilibru precar si unor hegemonii succesive.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept institutional european". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTdrept institutionaldrept comunitar
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...