Drept Penal

Incarcat la data: 29 Octombrie 2012

Autor: Peagu Cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 63

Tip fisier: zip

Marime fisier: 531 kb

Definitie. Partea speciala a dreptului penal este acea diviziune ce cuprinde ansamblul normelor penale prin care sunt stabilite faptele ce constituie infractiuni, precum si sanctiunile aplicabile persoanelor vinovate de savarsirea acestora.

Sistematizare. Legiuitorul a sistematizat normele in partea speciala a Codului penal, folosind criteriul obiectului juridic generic, in alte cuvinte, criteriul valorii sociale ocrotite de aceste norme - lezate sau puse in pericol - prin savarsirea faptelor incriminate. In raport cu aceasta gandire, au fost alcatuite 11 grupuri mari de infractiuni - individualizate prin denumirea „titluri”-, grupuri organizate in continuare, dupa caz, in subdiviziuni - „capitole” si „sectiuni”. Succesiunea incriminarilor a fost ordonata pe criteriul importantei relatiilor sociale care fac obiectul ocrotirii penale, respectiv pe o scara  descrescatoare, de la cel mai important spre mai putin important, de la cel mai grav spre o gravitate redusa.

De la aceasta ierarhizare a grupurilor de infractiuni fac exceptie infractiunile reglementate de Titlurile X si XI, al caror obiect juridic priveste relatiile de ordin special, care nu pot intra in ierarhizarea relatiilor sociale obisnuite. Normele cuprinse in legile penale speciale si in legile extrapenale nu sunt sistematizate, nu au fost supuse operatiunii de codificare.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept Penal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs drept penalcursuri drept
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...