Fiscalitate

Incarcat la data: 30 Septembrie 2013

Autor: Ana-Maria Butnaru

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Cea mai veche resursa financiara este impozitul. Dupa cum s-a mentionat anterior, originile sale apartin perioadei de stagnare a organizatiei statale. Initial, s-a recurs la prelevari asupra bunurilor private, iar odata cu introducerea monedei se practica impozite in bani.

In sens general, impozitele reprezinta platile obligatorii, stabilite prin lege, pe care persoanele fizice si juridice le varsa din veniturile lor in bugetul statului.


intre specialistii in fiscalitate se poarta uneori dispute cu privire la notiunea de impozit, la definitia data impozitului. Totodata fiecare din aceste definitii contine esentialul: obligatia persoanelor fizice si juridice de a plati la bugetul statului o parte din veniturile lor, sub forma de impozite care se stabilesc in functie de veniturile obtinute sau averea detinuta, iar plata acestora este cu titlu nerambursabil, fara contraprestatie directa din partea statului si obligatorie. Faptul ca in loc de plata se folosesc notiunile de “prelevare”, “contributie baneasca”, etc., nu sunt aspecte esentiale si nu afecteaza sensul si continutul definitiei date de dictionarul explicativ al limbii romane.

Intelegerea deplina si corecta , in special din punct de vedere fiscal, a notiunii de impozit, se asigura cu adevarat numai in conditiile in care se cunosc continutul sau economic si rolul sau pentru stat.

In literatura de specialitate se intalnesc mai multe notiuni de impozit, insa cel mai frecvent intalnita este:
Impozitul reprezinta o contributie baneasca obligatorie si cu titlu nerambursabil, achitata, conform legii, statului de catre persoanele fizice si juridice pentru veniturile care le obtin sau pentru averea pe care o poseda. Plata impozitului se efectueaza in cuantumul si termenul precis stabilit prin lege.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fiscalitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriAdministratie Publicacurs fiscalitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan