Functia publica

Incarcat la data: 17 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36 kb

Organizarea este functiunea manageriala ce se refera la crearea unei arhitecturi prin care se conduc activitatile. Ea implica proiectarea structurilor si proiectarea proceselor. Intr-o organizatie sunt structuri de conducere si structuri de proprietate iar functionarea cu eficienta se face definind procesele de transformare si de conducere.
   
Organizarea se realizeaza luand in considerare obiectivele stabilite, tehnologia folosita, performantele dorite (calitate, eficienta, productivitate) resursele si timpul./1/(fig.1)

ORG = f(Ob, Teh, R ,P ,T )

Curbele din figura exprima actiunile de organizare inreprinse de manageri in timp, pentru realizarea unui obiectiv cu o anumita tehnologie, raportandu-se la anumite criterii de performanta. Organizarea este o actiune creativa, putandu-se identifica solutii diferite de realizare a obiectivelor. Alaturi de celelalte functiuni manageriale, organizarea contribuie decisiv la realizarea procesului managerial. Aristotel chiar afirma: ”totul incepe si se termina cu organizarea”.

STRUCTURI DE CONDUCERE

Structura este un mod de grupare a elementelor unui sistem de transformare (oameni, echipamente). Gruparea se face in functie de obiectivele avute: fundamentale, generale, derivate, specifice si primare. Unui obiectiv primar ii corespunde o sarcina de indeplinit. Sarcinile ce revin unui post  constituie atributia postului. Pentru indeplinirea sarcinii, se acorda o autoritate si executantul trebuie sa manifeste responsabilitate.(fig.2)
   
Posturile se grupeaza in compartimente, in acestea desfasurandu-se diferite activitati prin care se realizeaza functiunile organizatiei. Structura organizatiei se obtine prin descompunerea functiunilor in activitati si atribuirea acestora unor compartimente.(fig.3) Functiunile organizatiei se manifesta la nivelul sistemului. Ele au o existenta teoretica. Pentru realizarea activitatilor se organizeaza compartimente. Aceeasi functiune se realizeaza prin activitati care se regasesc in mai multe compartimente.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Functia publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAdministratie Publicafunctia publica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan