Fundamente ale relatiilor publice

Incarcat la data: 20 Mai 2010

Autor: Mina Alina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 63 kb

Multitudinea si varietatea activitatilor desfasurate in spatiul convenit ca fiind al relatiilor publice – elaborarea si transmiterea mesajelor in spatiul public, initierea si mentinerea relatiilor cu presa; culegerea si sistematizarea datelor cu privire la organizatii si publicuri; conceperea, implementarea si evaluarea actiunilor specifice; consilierea membrilor organizatiei, cu precadere a liderilor acesteia; organizarea unor evenimente speciale; pregatirea cuvantarilor in public; crearea unor produse de comunicare cu ajutorul mijloacelor tipografice, fotografice, audi`o-video, multimedia etc.; pregatirea profesionala a membrilor organizatiei; stabilirea si mentinerea contactelor cu diverse publicuri implicate; etc. (cf. Coman, 2001: 15) –, precum si multitudinea si eterogenitatea functiilor sau obiectivelor asumate in acelasi perimetru – crearea / edificarea / producerea / stabilirea / asigurarea increderii, intelegerii si simpatiei; atrage­rea atentiei, starnirea interesului si inculcarea nevoilor; crearea / cultivarea / prezervarea relatiilor sociale, indeosebi a relatiei de comunicare; crearea intelegerii mutuale si obtinerea acordului; identificarea, reprezentarea si ajustarea intereselor; influentarea opiniei publice; rezolvarea conflictelor; crearea consensului; etc. (cf. Nessmann, 1995) – par a face cu neputinta formularea unei definitii atotcuprinzatoare si unanim acceptate pentru conceptul de relatii publice.

I.1. Relatiile publice din perspectiva organizationala

„Megadefinitia“ propusa de catre Rex Harlow in ­articolul Building a Public Relations Definition publicat in revista „Public Relations Review“ (Harlow, 1976) – nota bene, dupa ce a colectat, clasificat si analizat nu mai putin de 472 de definitii formulate in perioada 1906-1975 – nu numai ca este oarecum rebarbativa, ci pare a fi si greu de operationalizat pentru determinarea riguroasa a domeniului propriu relatiilor publice:
   
CUPRINS

I. Relatiile publice: o recapitulare a catorva distinctii definitorii
    I.1. Relatiile publice din perspectiva organizationala
    I.2. Relatiile publice din perspectiva publica
    I. 3. Roluri si valente ale relatiilor publice
II. Identitate, imagine si reputatie la nivelul organizatiilor
    II.1. Identitate publica
    II.2. Imagine publica
    II. 3. Reputatie publica
III. Probleme actuale in domeniul relatiilor publice
    III.1. Relatiile publice, ca parte a unui sistem complex si impredictibil
    III.2. Vectori ai schimbarii in relatiile publice
    III.3. Tendinte in comunicarea de marketing
    III.4. Aspecte ale relatiei organizatie-public
    III.5. Interferente ale relatiilor publice cu alte domenii

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fundamente ale relatiilor publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFundamenteAdministratie Publica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan