Introducere in administratia publica

Incarcat la data: 12 Mai 2010

Autor: Mina Alina

Pret: 100 credite

Numar pagini: 129

Tip fisier: doc

Marime fisier: 668 kb

Nu intamplatoare este evitarea impunerii termenului "definitie" si folosirea notiunilor de "concept" si "inteles al termenilor" pe tot parcursul acestei lucrari.Autorii sunt de parere ca sistemul nostru de invatamant (din pacate cu precadere- institutional, si doar in secundar , neglijabil chiar-formativ) este subjugat de impunerile definitiilor si clasificarilor, privand creativitatea imposibil de stavilit a studentului/viitorului functionar public de propria viziune (aceea a profesorului nu ar trebui sa fie o impunere , ci doar un alt punct de vedere, o posibilitate si NU o axioma).
           
Din trairile noastre fascinante zi de zi in sala de curs cu si / alaturi de studenti , mentionam in debutul acestei lucrari dificultatile pe care le au (perpetuate uneori in randul absolventilor) in ceea ce priveste simplificarea  unor concepte relativ complexe , largi.Primul dintre aceste concepte este notiunea de "stat".Din considerente pedagogice , autorii vor porni de la elementele caracteristice si vor sfarsi printr-un punct de vedere asupra conceptului.
        
1.1.1.  Statul reuneste absolut cumulativ doua concepte : imperium si herrschaft= autoritatea impusa prin sfantul drept de constrangere apartinand exclusiv statului (eventual si divinitatii).Inlaturarea haosului, anomiei , trecerea de la barbarism la civilizatie nu se pot realiza decat prin doua concepte aproape sfante: norma de drept si forta de constrangere a statului. Ar trebui sa inlaturam odata pentru totdeauna din minte idilica imagine a idolatrizatelor civilizatii occidentale in care ordinea de drept este respectata din idealism si devotament cetatenesc: profund fals; norma de drept, asemenea oricarei impuneri , se naste pentru a fi incalcata: singura garantie a respectarii ei fiind severitatea coercitiei (pedepsele mari sunt cele care aduc functionalitatea justitiei si nu "devotamentul cetatenesc")!
         
Prin fortele de impunere si coercitie (imperium si herrschaft) statul devine un adevarat stalp de echilibru socio-economic , reusind sa organizeze nestabila subordonare si in acelasi timp supraordonare (extreme ce fac procesul cu atat mai dificil) intre nevoile si interesele particulare ale indivizilor, si nevoile generale ale societatii( ambele categorii de interese fiind din pacate la fel de legitime, ceea ce bineinteles ingreuneaza misiunea statului-stalp).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in administratia publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINTRODUCEREAdministratie Publica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan