Proiecte de Cercetare - Dezvoltare - Inovare

Incarcat la data: 29 Martie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 42 kb

Elemente de baza privind proiectele de CDI in cazul general, intr un mod foarte sintetic, proiectul poate fi definit ca fiind suma activitatilor desfasurate in scopul realizarii unui obiectiv. Proiectele pot avea, in general, ca  obiective principale: realizarea de cercetari stiintifice (cercetari stiintifice fundamentale, aplicative, precompetitive, dezvoltare tehnologica, transfer tehnologic s.a.); realizarea de proiecte de investitii pentru: retehnologizarea unor unitati sau sectii existente; obiective culturale; obiective educationale; obiective sportive;  obiective economice etc. realizarea de proiecte pentru scopuri sociale.

In general, elaborarea unui propuneri de proiect presupune parcurgerea urmatoarelor etape: informarea privind obiectivele proiectului si sursele de finantare posibile; cunoasterea strategiei finantatorului si a beneficiarului; incadrarea proiectului in obiectivele programului in cadrul caruia se propune finantarea; elaborarea propunerii tehnice a proiectului; construirea echipei de colaboratori si a unui consortiu de terti; elaborarea propunerii financiare; managementul proiectului.

Ideia unui proiect este generata de necesitatile societatii, de obiectivele unor programe internationale, europene sau nationale, de solicitari ale unor agenti economici, unitati administrative locale sau centrale etc.
Materializarea unei propuneri de proiect revine managerului de proiect care trebuie sa convinga finantatorul de reusita proiectului. in acest scop managerul de proiect trebuie sa elaboreze un plan de realizare al obiectivelor principale ale proiectului cu necesarul de fonduri pentru acestea.

Elaborarea unei propuneri de proiect este conditionata de mai multi factori.
in primul rand este esential sa fie cunoscut obiectul final al proiectului motiv pentru care cel mai dificil lucru este elaborarea temei tehnice a produsului, a tehnologiei sau a serviciului care fac obiectul proiectului.

In al doilea rand pentru o cat mai mare sansa de reusita a propunerii de proiect este necesara o redactare clara si cat mai la obiect atat a titlului proiectului cat si a continutului propunerii de proiect.
In al treilea rand trebuie sa se faca o riguroasa distributie a necesarului de fonduri pentru a evita atat o suprasolicitare de fonduri (motiv care ar putea determina depunctarea propunerii la evaluare cat si o subevaluare (motiv care ar conduce la imposibilitatea realizarii obiectivelor proiectului).

Ceea ce trebuie subliniat este faptul ca indiferent de sursa de finantare (bugetul de stat sau sursa privata) proiectele de cercetare, dezvoltare si inovare, ca de altfel, in general, oricare proiect, se castiga de catre executant in sistem competitional, prin evaluarea si selectia propunerilor de proiecte.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiecte de Cercetare - Dezvoltare - Inovare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDEZVOLTAREINOVAREProiecte de Cercetare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan