Protocol si ceremonial olimpic

Incarcat la data: 31 Mai 2010

Autor: mocanu andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Din Iliada lui Homer  aflam vesti despre jocurile atletice ale grecilor adunati pe campia Troiei. In amintirea prietenului sau Patrocle, ucis de troieni, Ahile deschide jocurile funerare. Campioni sunt premiati cu vase din bronz si metale pretioase.

             Festivitatile de premiere
In secolul VIII i. Hr., la sfatul Oracolului din Delphi, campionii de la Olympia erau incununati cu ramuri de maslin, taiate cu foarfeca de aur. Victoriile campionilor erau celebrate cu mare fast. Poetii le inchinau ode, sculptorii daltuiau statui, iar chipul le era batut in efigii si monede.

La Jocurile Olimpice,festivitatea de premiere are loc dupa finala fiecarei probe olimpice.La  premierea propriu-zisa, participa primii trei calsati, in urma rezulatelor oficiale ale competitiei. In ordinea clasarii acestia sunt prezentati publicului spectator si telespecator. Apoi sunt invitati sa urce pe podium,saluta pe cei prezenti si asteapta decernarea  medaliilor de catre organizatori:
- aur si titlul de campion olimpic, pentru locul I;
- argint si titlul de vicecampion, pentru locul II;
- bronz, pentru locul sau locurile III;

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Protocol si ceremonial olimpic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIEPROTOCOLOlimpic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan