Servicii publice

Incarcat la data: 14 Iunie 2010

Autor: Thania Tanya

Pret: 80 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 55 kb

Administratia publica urmareste satisfacerea interesului public, a utilitatii publice, (hrana, locuinta, transport, cultura, sanatate, etc.), in mod dezinteresat, prin realizarea de servicii publice.
   
Notiunea de serviciu public a aparut si s-a dezvoltat treptat in contextul sporirii nevoilor generale ale societatii omenesti. Termenul de serviciu public a aparut pentru prima data in doctrina juridica franceza, in prima editie a Tratatului de drept administrativ, aparut sub redactia prof. Maurice Haurion (1892). De la nasterea sa termenul de „serviciu public” a putut fi intalnit sub diverse aspecte, cum ar fi de exemplu „interes public”, „utilitate publica”, „interes general”.
   
Notiunea de serviciu public este definita din mai multe de vedere, existand o mare varietate de servicii  publice. Mircea Djuvara considera notiunea de serviciu public ca fiind o notiune relativ recenta in dreptul administrativ, care a aparut pentru satisfacerea cerintelor membrilor unei colectivitati umane.
   
Trebuie facuta precizarea ca nu este suficienta existenta interesului unei persoane sau grup restrans de persoane pentru aparitia unui serviciu public, fiind nevoie de interesele unei colectivitati pentru anumite cerinte.
   
Dezvoltarea rolului administratiei publice in furnizarea bunastarii sociale a impus descentralizarea serviciilor publice, pentru a permite o mai buna apropiere a cetateanului de serviciile oferite. Serviciul public este acel serviciu scos din subordinea autoritatilor centrale si organizat in mod autonom, atribuindu-li-se un patrimoniu si o gestiune proprie in unitatea administrativ-teritoriala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Servicii publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAdministratie Publicaprestatoare de servicii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan