Tehnologia abatorizarii animalelor

Incarcat la data: 15 Martie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Prin abatorizare, se intelege sacrificarea in abator, respectiv ansamblul de operatii facute in sectii specializate, de la pregatirea si introducerea in sala de taiere pana la transarea carnii pentru consumul public. Tehnologia de abatorizare contine o serie de etape si operatii, diferentiate pe specii de animale: pregatirea pentru taiere, suprimarea vietii animalelor, prelucrarea initiala a animalelor, prelucrarea carcasei, examenul sanitar-veterinar si de calitate, marcarea, cantarirea si prelucrarea frigorifica a carcasei.


Pregatirea animalelor pentru sacrificare
Tehnologia receptionarii animalelor se face diferentiat pe specii si categorii de varsta, dupa criterii specificate de catre standardele si normativele in vigoare. Receptionarea vizeaza doua elemente majore, si anume: incadrarea in clasa de calitate corespunzatoare conditiei de ingrasare a animalelor si stabilirea greutatii vii reale a acestora. Aprecierea cu ocazia receptionarii se face individual la animalele mari si pe loturi la animalele mici de ferma.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia abatorizarii animalelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSproduse alimentare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan