Agrochimia pesticidelor

Incarcat la data: 17 Iunie 2010

Autor: RobertCr

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Pesticidele, in acceptiunea generala se impart in: chimice care sunt compusi chimici cu efecte nefavorabile asupra insectelor, bolilor sau daunatorilor plantelor de cultura; fizice, ca de exemplu iradierea ce provoaca sterilitatea la insecte; biologice, ca de exemplu preparatele de Bacillus thuringiens.

Pesticidele chimice sunt deci un bun exemplu de compusi a caror aplicare este riscanta. Totusi, principalul beneficiar al acestora este agricultura. Aici ele se aplica in scopul protectiei plantelor in timpul vegetatiei dar si in scopul protectiei plantelor dupa recoltare in mijloacele de transport si depozite.

Pesticidele se caracterizeaza prin lipsa actiunii selective; ele pot sa provoace intoxicatii acute oamenilor, mai ales celor care lucreaza la productia si aplicarea lor.

De asemenea, sub influenta pesticidelor, pe langa insectele care distrug plantele in timpul vegetatiei si dupa recoltare, pot sa piara sub influenta pesticidelor si albinele folositoare, iar la combaterea buruienilor pot sa sufere chiar plantele a caror protectie se urmareste. Asemenea situatii sunt agravate de aplicarea incorecta a pesticidelor.

Termenul de pesticide cuprinde toate substantele sau amestecurile de substante folosite pentru:  - prevenirea dezvoltarii sau combaterea oricarui organism vegetal sau animal nedorit;  m- reglarea cresterii plantelor, defolierea si uscarea lor.

Aplicarea pesticidelor in agricultura, medicina veterinara, diferite industrii (textila), gospodarie casnica si ocrotirea sanatatii populatiei are ca scop imbunatatirea cantitativa si calitativa a alimentelor, nutreturilor si produselor industriale, asigurarea lor in timpul pastrarii fata de daunatori si boli, ocrotirea animalelor contra parazitilor precum si distrugerea insectelor si altor transmitatori de boli la oameni si animale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Agrochimia pesticidelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpesticide
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan