Cultura plantelor furajere

Incarcat la data: 31 Ianuarie 2012

Autor: nicoara ioan

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16120 kb

CULTURI FURAJERE SUCCESIVE

8.1. Importanta culturilor furajere succesive
Exista o serie de culturi, cum ar fi cerealele paioase, mazarea sau chiar culturi furajere ca borceagurile, orzul, secara masa verde, raigrasul aristat, cruciferele furajere, care parasesc terenul devreme, sau chiar foarte devreme.

 

Pentru folosirea economica a acestor terenuri, pentru utilizarea la maxim a potentialului fotosintetic, dupa aceste culturi trebuie sa se cultive alte plante, in special furajere (deoarece aceste plante trebuie sa produca doar masa vegetativa si sa nu ajunga la maturitate), culturi care sa echilibrez balanta furajera, sa asigure furajele verzi din a doua jumatate a verii, pana toamna cat mai tarziu si, de asemenea, sa asigure o parte din furajul necesar in perioada de iarna.

 


Aceste culturi care urmeaza dupa alte culturi se numesc culturi succesive, culturi in miriste sau culturi duble. In toata lumea culturile succesive fac parte din sistemul de cultura. in nici o agricultura rationala pamantul nu este lasat gol ci, dimpotriva, el trebuie sa fie cat mai mult timp ocupat cu plante verzi, care reprezinta unica metoda de obtinere ieftina a substantelor organice. De asemenea, nu toate culturile succesive sunt reprezentate de plante furajere, foarte mari suprafete fiind ocupate cu ingrasaminte verzi.

 


Intre numeroasele plante ce se preteaza culturilor succesive , bune conditii intrunesc plantele furajere anuale.
Cum recoltarea acestora se face incepand cu a doua jumatate a verii si pana la caderea brumelor, cand cerintele de nutret verde sunt foarte mari, ele prezinta o importanta covarsitoare in asigurarea cu furaj verde, pentru o perioada cat mai lunga de timp.

 


Aceste culturi, prin resturile pe care le lasa, imbunatatesc compozitia solului in materie organica dar, ceea ce este deosebit de important, ele impiedica inmultirea buruienilor, acestea fiind recoltate odata cu plantele furajere, deci inainte ca semintele sa ajunga la maturitate.

 


In regim irigat toate suprafetele ce se recolteaza pana la 1 august si dupa care nu urmeaza culturi de toamna se vor insamanta, obligatoriu, cu culturi succesive.
 

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cultura plantelor furajere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Agriculturaplante furajereculturi furajere
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...