Curs Fitopatologie

Incarcat la data: 14 Martie 2012

Autor: Cosmin Ciori

Pret: Gratuit

Numar pagini: 61

Tip fisier: zip

Marime fisier: 739 kb

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei generale care se ocupa cu studiul bolilor specifice gazdelor forestiere.

Impreuna cu Entomologia forestiera fac parte dintr-o stiinta comuna, mai complexa, Protectia padurilor, deoarece au un obiectiv comun (protejarea padurilor) si utilizeaza o tehnica relativ asemanatoare de combatere.

Obiective:

  • descrierea simptomelor prin care bolile se manifesta (simptomatologia sau patografia),
  • studiul cauzelor bolilor (etiologia),
  • studiul modului de actiune a agentilor patogeni si evolutia bolii (patogenia),
  • elaborarea mijloacelor de lupta preventiva (profilaxia) si curativa (terapia)
     

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Fitopatologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursurisilviculturacurs fitopatologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan