Falsificarea mierii de albine

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 103 kb

Mierea de albine este un produs alimentar complex susceptibil de a fi falsificat. Pentru decelarea fraudelor sunt promovate o multitudine de procedee si tehnici analitice clasice sau moderne.

Identificarea falsificarilor prin analiza senzoriala
Analiza senzoriala este un prim test care genereaza date importante in abordarea ulterioara a cercetarilor. Prin analiza senzoriala se evalueaza: aspectul, consistenta, culoarea, gustul, mirosul si aroma precum si gradul de impurificare (fragmente de cadavre de albine, prezenta impuritatilor mecanice s.a.).
Caracteristicile senzoriale ale mierii de albine sunt conditionate de sortimentul acesteia (florala sau de mana), de originea botanica si geografica, de procedeul de extragere din faguri, de modul de conditionare precum si de conditiile de pastrare.

Aspectul si consistenta
Consistenta mierii de albine este dependenta in primul rand de proportia in care se gasesc diferite glucide, de durata si de conditiile de depozitare. Dupa consistenta mierea de albine poate fi apoasa, siropoasa sau cristalizata.
in celulele fagurilor si imediat dupa extragere toate tipurile de miere au consistenta fluida. Gradul de fluiditate este conditionat de o serie de factori precum gradul de hidratare (mierea cu 18% apa este de 6 ori mai vascoasa decat mierea cu 25% apa) si de temperatura (la temperatura de 20°C vascozitatea este de 3 ori mai mare comparativ cu cea la temperatura de 30°C).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Falsificarea mierii de albine". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MIEREALBINAFALSIFICATEcurs agricultura
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan