Cursuri Agricultura

Topografie si cadastru - note generale pentru examen

Topografie si cadastru - note generale pt examen

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 18 kb

Topografie si Cadastru-Curs + Lucrari Practice (.ppt)

Definitie: stiinta care se ocupa cu descrierea sau masurarea scoartei terestre si reproducerea acesteia in mod conventional, pe o suprafata plana - harta sau plan de situatie....

Numar pagini: 146  |  Marime fisier: 4633 kb

Arboricultura ornamentala

Inca din cele mai vechi timpuri omul a simtit nevoia de a imbogati sortimentul de specii lemnoase existent, ce facea parte din natura inconjuratoare, cu unele noi, avand caractere ornamentale deosebite. Au aparut la inceput colectii de plante,...

Numar pagini: 151  |  Marime fisier: 6963 kb

Curs fitopatologie

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei generale...

Numar pagini: 47  |  Marime fisier: 697 kb

Geologie - ppt

Geologia (geo-pamant; logos – vorbire) este stiinta care studiaza invelisul de piatra al pamantului, in special scoarta solida a acestuia.     Obiectul de studiu il reprezinta cunoasterea structurii si compozitiei globului...

Numar pagini: 159  |  Marime fisier: 19551 kb

Curs Fitopatologie

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei generale...

Numar pagini: 61  |  Marime fisier: 739 kb

Industria laptelui

CAP. I. STRUCTURA, COMPOZITIA SI PROPRIETATILE LAPTELUI 1. Structura laptelui. Laptele este secretia caracteristica a glandelor mamare a tuturor mamiferelor femele. In diferite parti ale lumii, se utilizeaza laptele diverselor specii de...

Numar pagini: 294  |  Marime fisier: 428804 kb

Plante horticole

10.1.PRODUCEREA MATERIALULUI SADITOR VITICOL Materialul saditor destinat infiintarii plantatiilor viticole se produce anual in ferme specializate. Aceste subunitati specializate distincte poarta numele de “pepiniere viticole”, unde...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 39608 kb

Cultura plantelor furajere

CULTURI FURAJERE SUCCESIVE 8.1. Importanta culturilor furajere succesive Exista o serie de culturi, cum ar fi cerealele paioase, mazarea sau chiar culturi furajere ca borceagurile, orzul, secara masa verde, raigrasul aristat, cruciferele...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 16120 kb

Legumicultura speciala

CAP. I.  LEGUMELE DIN GRUPA VERZEI Din aceasta grupa fac parte urmatoarele specii: varza alba pentru capatana, varza rosie, varza creata, gulia, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza chinezeasca, varza pentru frunze. Toate...

Numar pagini: 137  |  Marime fisier: 131659 kb

Curs de oenologie

Oenologia este stiinta care se ocupa cu studiul metodelor si procedeelor de producere, maturare, stabilizare si imbuteliere a vinurilor si a celorlalte produse obtinute pe baza de struguri, must si vin, in scopul realizarii unor produse finite...

Numar pagini: 184  |  Marime fisier: 418 kb

Falsificarea mierii de albine

Mierea de albine este un produs alimentar complex susceptibil de a fi falsificat. Pentru decelarea fraudelor sunt promovate o multitudine de procedee si tehnici analitice clasice sau moderne. Identificarea falsificarilor prin analiza senzoriala...

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 103 kb

Tehnologia Produselor Lactate - smantana pentru alimentatie

Smantana reprezinta un produs lactat cu continut marit de grasime, fabricat in tara noastra din lapte de vaca oi din bivolita. Se fabrica doua categorii de smantana: smantana dulce pentru alimentatie oi pentru necesitati culinare (prepararea...

Numar pagini: 68  |  Marime fisier: 1268 kb

Reprezentarea si cotarea rotilor dintate si a angrenajelor

Rotile dintate sunt organe de maoini alcatuite din corpuri de rotatie sau de alta forma, prevazute cu dantura exterioara sau interioara. Ele se utilizeaza la transmiterea miocarii de rotatie oi a momentului de torsiune, prin contactul direct al...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 351 kb

Cuplaje - caracterizare, functii indeplinite, clasificare

Cuplajele realizeaza legatura permanenta sau intermitenta intre doua elemente consecutive ale unei transmisii, in scopul transmiterii miscarii de rotatie si a momentului de torsiune, fara a modifica legea de miscare. Din modul de definire a...

Numar pagini: 36  |  Marime fisier: 2934 kb

Bilant de materiale si termic

Se lucreaza un singur schimb. Pentru ca masina de spalat necesita timp de incalzire (1ora) si in final este nevoie de un anumit timp pentru efectuarea celorlalte operatii de imbuteliere, etichetare, ambalare, igienizare utilaje si sectie; se...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 82 kb

Bazele agrobiologice ale mecanizarii

Subiectele: 1. Obiectivele pedologiei ca stiinta. Solul si factorii de solificare 2. Notiuni de fertilitate. Tipuri de fertilitate 3. Notiuni de fond funciar 1. Obiectivele pedologiei ca stiinta. Solul si factorii de solificare Pedologia este...

Numar pagini: 93  |  Marime fisier: 149 kb

Utilizarea instalatiilor de muls in fermele de producere a laptelui

Una din cele mai importante activitati din fermele de crestere a animalelor o constituie obtinerea laptelui. Evacuarea laptelui din ugerul animalului este efectul unui proces neurohormonal cuprinzand doua etape distincte si anume: sinteza laptelui...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 10450 kb

Producerea de plante libere de viroze

Speciile ornamentale care majoritatea se inmultesc vegetativ sunt expuse contaminarii cu virusuri care se transmit prin nematozi si insecte. In acelasi timp, virusurile sunt propagate prin toate procedeele de inmultire vegetativa si se pot acumula...

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 478 kb

Curs Ameliorarea plantelor

Ameliorarea plantelor este stiinta agrobiologica aplicativa care studiaza soiurile si hibrizii de plante agricole, elaboreaza metode de imbunatatire a acestora si de obtinere a unor genotipuri noi cu valoare agronomica superioara. Termenul de...

Numar pagini: 68  |  Marime fisier: 1458 kb

Curs proiectii cartografice

1. Calculul coordonatelor plane Gauss in functie de coordonatele geografice de pe elipsoid  a)prin procedeul cu coeficienti variabili; b)prin procedeul cu coeficienti constanti. 2. Transformarea coordonatelor plane Gauss in coordonate...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 26 kb

Echipamente si instalatii in alimentatia publica

Pana nu demult, bucataria era considerata cenusareasa unei locatii, importanta pe care aceasta o avea in planurile de investitii fiind minimalizata. Chiar si dupa `90, putini manageri erau dispusi sa cheltuie o suma consistenta pentru a cumpara...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 16 kb

Agrochimia pesticidelor

Pesticidele, in acceptiunea generala se impart in: chimice care sunt compusi chimici cu efecte nefavorabile asupra insectelor, bolilor sau daunatorilor plantelor de cultura; fizice, ca de exemplu iradierea ce provoaca sterilitatea la insecte;...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 14 kb

Dezvoltare rurala durabila

Spatiu rural reprezinta: terenul agricol, aferent culturilor si cresterii animalelor si spatiului funciar neagricol aferent altor intrebuintari decat agricultura si anume locuirea sau activitatile oamenilor care traiesc in mediul rural....

Numar pagini: 29  |  Marime fisier: 75 kb

Spatiul Rural - Situatie Actuala

Romania se bucura de un potential dedezvoltare important, insa nefolosit. Cu osuprafata totala de 238 mii km2 si o populatie de peste 21 milioane de locuitori, Romania,este ca marime, cel de-al doilea nou statmembrual Uniunii Europene, dupa...

Numar pagini: 47  |  Marime fisier: 297 kb

Rase si varietati de ovine

S-a format la oieria Palas-Constanta. Aceasta rasa a avut la baza un nucleu de oi aduse din Campia de vest, care era foarte heterogen sub aspectul structurii de rasa si a productiei. Merinosul de Palas s-a format in trei etape: - in prima etapa...

Numar pagini: 24  |  Marime fisier: 1885 kb

Agrotehnica

Tema: Agricultura – ramura a Economiei Nationale a R. Moldova Subiectele: 1. Obiectivele de baza a agriculturii R. Moldova ca ramura a Economiei Nationale. 2. Particularitatile de baza ale agriculturii 3. Fondul Funciar al R. Moldova....

Numar pagini: 45  |  Marime fisier: 55 kb

Igiena alimentatiei

Igiena alimentatiei este o ramura a stiintei igienice care elaboreaza bazele normativelor alimentatiei rationale si sanatoase. Igiena alimentatiei este partea igienei care urmareste doua obiective principale: cunosterea si punerea in valoare a...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 107 kb

Cresterea animalelor

Caracteristici postdecembriste Trecerea de la un sistem centralizat la un sistem “de desirat irat” Dispari Disparitia marilor combinate de cre ia crestere a tere animalelor prin pierderea terenurilor care asigurau baza furajera...

Numar pagini: 48  |  Marime fisier: 1543 kb

Curs Agricultura: modul de utilizare al terenurilor in Romania

Modul de utilizare a terenurilor in Romania Modul de utilizare a terenurilor agricole Suprafetele terenurilor pe care s-au aplicat ingrasaminte chimice Suprafetele amenajate si irigate Ponderea suprafatei agricole efectiv irigate cu cel putin o...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 127 kb

Rezultate 1 - 30 din 117
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook